Dla wszystkich zachwycających się sondażami PiS przypominam jak to było po poprzednich wygranych wyborach w latach 2005-2007. Wybory odbyły się 25.09.2005 Robimy popcorn i czekamy na spadek ( ͡°͜ʖ͡°) #polityka #4konserwy #neuropa
@marcinnet: Tylko, że wtedy była trochę inna sytuacja: - PiS tak nie rąbał wszystkiego jak teraz - na początku ich pierwszych rządów dość popularny był Marcinkiewicz, który im nabijał punktów. - nie było KODu (chociaż tu akurat nie jestem pewien czy to działa na niekorzyść czy na korzyść PiS)
Biorąc pod uwagę powyższe w zasadzie nie dziwi wzrost poparcia na początku ich pierwszych rządów. Dziwi natomiast utrzymujące się wysokie poparcie teraz.
@marcinnet: O i już lewaków dupka boli, że Nowoczesna i PO razem wzięte mają mniej głosów niż samo PIS ( ͡°͜ʖ͡°) A już się witali z gąską, już wybory się marzyły za dwa miesiące. Beka z was, towarzysze.
@Lukardio: Zgadzam się w stu procentach. Dystans polecam też bardzo lewakom, którzy od paru miesięcy śnią na jawie o przyspieszonych wyborach na podstawie wyników sondażowych. A te utopijne wizje zrodziły się najpierw w głowach nie jakichś śmieszków neuropy, tylko głównych strategów opozycji, panów Petru i Schetyny.
@marcinnet: Najbardziej istotne, że w tych sondażach nie ma elektroratu negatywnego. Ja czekam na sondaż: "przeciwko której partii będziesz głosował". Bo tak poparcie dla PiS rzekomo prawie 40%, a każde wybory samorządowe od trzech miesiecy przegrywa. A i na Podlasiu w uzupełniajacych oszałamiającej przewagi nie było - bastion PiS rzekomo.
Polska ma dostarczyć myśliwce a USA już się od tego odcinają i mówią że to suwerenna decyzja czyli na poziomie NATOwskim nie zostało to uzgodnione. Moje pytanie jest zatem takie jak tam Panowie wiecie gdzie je macie, bo niedługo mogą być potrzebne?
Wybory odbyły się 25.09.2005
Robimy popcorn i czekamy na spadek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#polityka #4konserwy #neuropa
- PiS tak nie rąbał wszystkiego jak teraz
- na początku ich pierwszych rządów dość popularny był Marcinkiewicz, który im nabijał punktów.
- nie było KODu (chociaż tu akurat nie jestem pewien czy to działa na niekorzyść czy na korzyść PiS)
Biorąc pod uwagę powyższe w zasadzie nie dziwi wzrost poparcia na początku ich pierwszych rządów. Dziwi natomiast utrzymujące się wysokie poparcie teraz.
Komentarz usunięty przez autora
A już się witali z gąską, już wybory się marzyły za dwa miesiące.
Beka z was, towarzysze.
Komentarz usunięty przez autora