Wpis z mikrobloga

Zaktualizowałem #galaxys6 do #android 6.0.1 i chyba pierwszy raz czuję naprawdę wyraźną poprawę działania urządzenia. Jest jeszcze szybciej, jeszcze płynniej, drobne zmiany interfejsu też na plus. Niby nic, ale co chwilę znajduję kolejne drobne pozytywy, wpływające na zadowolenie z użytkowania. No i bateria działa dłużej.

I jest tylko jedna, jedyna wada. Bo tego... Wczoraj pokazali betę androida N. A ja dopiero dostaję poprzedniego. Na flagowcu, dopiero co zdetronizowanym. Dokąd #google tego jakoś nie zmieni, pozostanie to główną wadą androida. Bo innych naprawdę nie widzę. System działa perfekcyjnie.
#bojowkaandroid
  • 15
@rabbitat: Masz jakieś doświadczenia w tym? Uważasz że naprawdę będzie różnica jpg a RAW, biorąc pod uwagę możliwości telefonicznej optyki i matrycy? Nie znam się na tym, ale jestem dość zaskoczony, że ludzie na to czekali, myślałem że na tym poziomie to obojętne.
@jamtojest: To jest kupa. T-mobile i Orange już rozesłali aktualizacje. Ja mam z Play i cisza. A z tego co widziałem to jak ktoś nawet kupił telefon w sklepie, a nie u operatora, to dalej nie ma pianki.
@LuckyI: Ależ ma. To kwestia zasad. Wystarczy wprowadzić obowiązek wydania aktualizacji w miesiąc czy powiedzmy dwa. Albo producenci zrezygnują z nakładek, albo się okaże że jednak się da szybciej. Sytuacja, w której kupujesz telefon za grubą kasę i czekasz w nieskończoność na aktualny system jest nie do przyjęcia.

Poza tym, to nie kwestia samsunga. Widzisz, że ktoś wyżej napisał, że S6 z Orange i T-Mobile mają aktualizację, a z Play czy