Wpis z mikrobloga

Najlepsza wątróbka to taka jeszcze surowa w środku, z krwią na wierzchu, rozpływająca się w ustach, omujborze <3
Nie wiem jak można nie lubić wątróbki i nie wiem jak można spiekać ją na ogniu na beton. Półsurowa wątróbka to nadwątróbka ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ta jest duszona w pomidorach z dodatkiem grillowanego bakłażana ( ͡ ͜ʖ ͡)


#gotujzmatra #gotujzwykopem #paleo #lowcarb #bezglutenu #foodporn
matra - Najlepsza wątróbka to taka jeszcze surowa w środku, z krwią na wierzchu, rozp...

źródło: comment_4oaoMXreg5jPPUb8nghb47rvBn3vQReE.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sharley: no to to jest tak:
1. opcja najszybsza, robiona przez moją Mamę:
- cebulę kroisz w piórka, smażysz na oddzielnej patelni na złoto-brązowo i odstawiasz na bok
- wątróbkę wrzucasz na rozgrzane na patelni pasło klarowane, smażysz z obu stron do pożądanego stanu [ja zazwyczaj tylko do momentu, w którym z zewnątrz straciła kolor surowego mięsa, lub zostało ono miejscami, takie mięso z wierzchu ma kolor usmażonego, ale puszcza w tym momencie krew i jest ok]
- posypujesz majerankiem, zdejmujesz w ognia, zjadasz z cebulą, ewentualnie
matra - @Sharley: no to to jest tak:
1. opcja najszybsza, robiona przez moją Mamę:
...

źródło: comment_14VMyJMsYMe5q1gMOo01OQt4okorwKIW.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Sharley: powinna być. ja dawałam tapioki i manioku, Mama grykę i pszenną. Te dwie pierwsze to skrobia, więc ziemniaczana powinna oblecieć. Poza tym zagęścić ma, a ta zagęszcza, więc luz [;
  • Odpowiedz
@matra: O, rzeczywiście dobre! Zamiast vinegret dałem łyżkę majonezu i sok z pomarańczy.
A co do Twoich wersji wątróbki, polecam do 1. przesmażyć cebulę razem z jabłkami, pychotka ()
  • Odpowiedz