Wpis z mikrobloga

Pytanie do Was Mirki: czy jak wezmę kociaka ze schroniska, takie malutkigo max 2 miesiące (da się takiego?) to on już będzie nauczony przez kocią mamę, że należy szczać i srać do kuwety i że nie można drapać nowych mebli w mieszkaniu, czy będzie trzeba go tego nauczyć?

I jak w ogóle uczy się kota sikania./srania do kuwety? ()

Wrzucam zdjęcie kota - poglądowo.
#koty
l.....a - Pytanie do Was Mirki: czy jak wezmę kociaka ze schroniska, takie malutkigo ...

źródło: comment_LSoN8lPPXaKEMkkx7UdGtnzB7viyeNF0.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lampanaftowa: to zależy czy będzie umiał, a jak nie to nauka trwa z tydzień i się go wkłada do kuwety, szybko ogarnie, jak będzie miał drapak też ogarnie. W schronisku wszystko Ci powiedzą i nauczą
  • Odpowiedz
@BajerOp: a skąd mam niby wiedzieć kiedy mam go do tej kuwety włożyć a kiedy nie? przecież on mi nie weźmie megafonu i nie krzyknie "kochany lampanaftowa siusiu mi się chce więc wsadź mnie do kuwety" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lampanaftowa: moja bestia była uczona lać na pieluchy tetrowe (wziąłem go jak miał 2 mce), od razu sam ogarniał po co jest kuwta. Podobno zakopują odchody instynktownie, aby nie zostały wyczute przez większe drapieżniki.
  • Odpowiedz
@lampanaftowa: Koty są bardzo bystre - moja dziewczyna przygarnęła 3 miesięcznego kota z ulicy, prawdopodobnie te 3 miesiące kotka spędziła bez domu. Co prawda kuwety nie trzeba było uczyć bo mieszka na wsi z dala od drogi więc kot za potrzebą idzie na dwór (nie trzeba było go tego uczyć) a co do drapania - wystarczy co jakiś czas przy drapaku wziąć kota za łapki i podrapać nimi o drapak,
  • Odpowiedz
@lampanaftowa: Fajnie, że chcesz przygarnąć kota, ale dwumiesięczny powinien zdecydowanie być jeszcze z matką - oczywiście, jeśli ma matkę. Nie mam pojęcia, czy w schronisku są tak małe koty, a jeśli są, to czy są wydawane do adopcji. Ale sama przygarnęłam kiedyś około 6-tygodniowego kociaka, którego ktoś wyrzucił i jeśli chodzi o korzystanie z kuwety, to on doskonale wiedział od samego początku, do czego kuweta służy (może dlatego, że mój
  • Odpowiedz