Aktywne Wpisy
calban +1267
#powodz
Pytanie do ekspertów, dlaczego nie używamy elektrycznych samochodów podczas akcji ratunkowej tylko stare Stary 266? Mam nadzieję że jak będzie podobna sytuacja w Krakowie czy Warszawie to do strefy czystego powietrza będą wpuszczane tylko elektryczne w takiej sytuacji.
Pytanie do ekspertów, dlaczego nie używamy elektrycznych samochodów podczas akcji ratunkowej tylko stare Stary 266? Mam nadzieję że jak będzie podobna sytuacja w Krakowie czy Warszawie to do strefy czystego powietrza będą wpuszczane tylko elektryczne w takiej sytuacji.
Kielek96 +115
Co kieruje człowiekiem który odmawia ewakuacji gdy dostaje ostrzeżenie o śmiertelnym zagrożeniu?
#powodz
#powodz
Wiele opcji gry jest ukryte w tym małym pliczku. Można między innymi zdefiniować ilość krwi, włączyć antialiasing, ustawić quick save czy też szybkie picie mikstur. Plik ten znajduje się w folderze ./Gothic/System i nalezy go uruchomić edytorem tekstu (notepad). Opis najciekawszych opcji zamieszczam niżej.
bloodDetail - w tym miejscu, możemy ustawić ilość krwi, która będzie wyświetlana podczas zadawania obrażeń. Z tego co pamiętam, można tu ustawić wartość większą niż 3.
playLogoVideos - przestawiając tą wartość na zero, wyłączamy logo pirani przy starcie gry.
highlightMeleeFocus - zauważyliście, że po machnięciu mieczem pozostaje taka szara smuga? Wielkość jej definiujemy tym parametrem. Osobiście ustawiłem to na 0 i lepiej mi się gra.
enableJoystick - tu można właczyć obsługe joysticka, niestety nie testowałem. Wartość 1 uruchamia tą opcje.
invMaxColumns - ilość kolumn, które będzie widać po otwarciu ekwipunku. Ustawiając 10, będziemy mieli 10 kolumn po otwarciu ekwipunku o ile się zmieszczą. Wpisując 0 i po otwarciu ekwipunku ilość kolumn będzie maksymalna dla danej rozdzielczości.
invCatOrder - kolejność wyświetlania rodzajów itemów w ekwipunku.
usePotionKeys - definiuje możliwość picia napojów nawet w czasie walki (h - najsłabszy napój leczący, p - napój many). By aktywować należy ustawić 1. Klawisze można przestawić w opcjach.
useQuickSaveKeys - f5 quick save, f9 quick load. Cyfra 1 aktywuje tą opcje.
spawnRemoveNpcOnlyIfEmpty - przestawiająć tą wartość na 1 sprawimy, że zabite potwory i NPC znikną dopiero po wyczyszczeniu ekwipunku.
Tutaj będą opcje poprawiające grafikę, większość nie potrafię opisać, ale coś tam one dają ( ͡º ͜ʖ͡º)
zForceZBuffer - ustawiamy 1
zSubdivSurfacesEnabled - ustawiamy 1
zTexCacheOutTimeMSec=240000
zTexCacheSizeMaxBytes=32000000
zSndCacheOutTimeMSec=10000
zSndCacheSizeMaxBytes=20000000 - to można zwiększyć znacznie, ja u siebie do każdego dopisałem po jednym zerze na końcu i jest git. Jeśli masz mało ramu, to odradzam przestawianie tej opcji.
zVidEnableAntiAliasing - ustawiamy 1, aktywuje antialiasing.
zSmoothModelRootNode - ustawiamy 1
zTexAnisotropicFiltering - ustawiamy 16.
To chyba tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°) Miłej zabawy. Większość opcji powinna też działać w pierwszej części gry.
#gothic