Aktywne Wpisy

anoysath +1722
Jan Urban właśnie został trenerem reprezentacji Polski. Daj plusa a zawołam cię w dniu zwolnienia Jana Urbana. Poprzedni trener Michał Probierz pełnił funkcję trenera 1 rok, 8 miesięcy i 22 dni #mecz #reprezentacja
źródło: temp_file671016449508254641
Pobierz
Salido +210
Minął 19. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
77 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
79 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
77 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
79 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
źródło: 1-453841-3
Pobierz

Problem kolejny, jako, że moja działka do równych nie należy muszę wymyślić coś aby zyskać trochę przestrzeni. Na zdjęciu jest bok działki wraz z kawałkiem budynku. Wysokość skarpy to ok 1 m. Plan jest taki aby wybrać ile tylko się da ziemi w stronę ściany, wykonać jakiś mur oporowy aby ziemia nie osuwała się (tym bardziej budynek)
Czy ktoś może podrzucić jakiś pomysł jak to powinno być wykonane aby nie kosztowało miliona złotych? Czy jakieś bloczki "ELKI" spełnią tutaj swoją rolę? Gabiony chyba odpadają, bo będą za szerokie a mi zależy na tym aby mur nie zabierał zbyt dużo działki. Wykończenie go to najmniejszy problem.
źródło: comment_IxrgZfTcmJfBWVPKly3AuWydMI7Dy5kK.jpg
Pobierzhttp://www.jakubgardner.pl/wp-content/gallery/od-alexa/websitegardendesignproject59_xx1.jpg
ewentualnie schodkowo jak
@yogmean: 3-4 m, będę mierzył
źródło: comment_jRuOjBBdWAA746ZMcIvWcdoUl2qHNcTh.jpg
PobierzPrzecież ja go swoimi rękami nie stawiałem.
@yogmean: prawdę mówiąc to jak mam robić takie donnice to już wolę ten spadek wyrównać do płotu i po prostu posiać trawę i inne rośliny;) Myślę czy jest sposób drastycznego odcięcia domu o działki niżej aby tam mieć kawałek prostej działki
@kazstrz: właśnie to próbuję ustalić zanim cokolwiek z tym ruszę
źródło: comment_J2GyjYowgbwPb0GFIFiv4AJZtxw00W6k.jpg
Pobierz