Jak było z Bolkiem, dla osób które jeszcze sobie nie połączyły kropek:
- Lechu był TW Bolkiem w latach 70 na pewno - robił to dobrowolnie, dla pieniędzy, bo bida, a że był (jest) głupi to pewnie myślał że działa patriotycznie - był najzwyklejszym TW, takim zwykłym szeregowym - w międzyczasie pojawiła się Solidarność z którą związał się Bolek - Bolek był tam sbecką wtyką, być może przez jakiś czas niewykorzystywaną, być może nawet o tym nie wiedział że jest wtyką - gdy komuniści się kapnęli, że wieje wiatr zmian (dowodem niech będzie stan wojenny), a Solidarność rośnie w siłę (jako kolektyw) stwierdzili, że jak już mają być jakiekolwiek zmiany, to na ich warunkach - mając haki na Wałęsę o donoszenie złapali go za jaja i kazali mu działać tak jak mu nakażą - być może to właśnie w tym momencie pojawia się to słynne "ja ryzykowałem życiem i rodziną", które Bolek tak powtarza - komuniści po prostu mu zagrozili, że albo będzie robił co każą albo powiedzą jego kolegom że na nich donosił i/albo mu dojebią rodzinę - Kiszczaki stworzyli dogodny dla siebie plan "przemian ustrojowych" - Leszkowi nadali rolę figuranta zmian i rewolucji, pewnie trochę na zasadzie "No dobra Lechu, będą zmiany, ale ty się nic nie bój, będziesz robił co ci każemy, to jeszcze Nobla dostaniesz i będziesz bohaterem a ci idioci w to uwierzą, ale tylko spróbuj się wyłamać to cię zniszczymy" - dlatego właśnie Bolek był taki chojrak i się niczego nie bał - robił dokładnie to czego chcieli komuniści - był marionetką a zarazem twarzą przemian - jeżeli byłoby inaczej a Bolek byłby bohaterem za którego się podaje który nie współpracował z SB i działał na niekorzyść komunistów to by go po prostu zabili - jego rodzinę lub on sam dostałby kulę w łeb albo herbatkę z polonem #takaprawda - w rzeczywistości jednak nic złego go nie spotykało ze strony komunistów, nawet jego internowanie było śmieszne w porównaniu do internowania jego kolegów z Solidarności - że Bolek nigdy do najmędrszych nie należał, to jego koledzy z Solidarności w większości się połapali że coś jest nie tak i on chyba współpracuje dalej - przemiany ustrojowe dokonały się w sposób taki że byli SBcy, komuniści, etc. w żadne sposób nie ucierpieli tylko najzwyczajniej w świecie się zrobili na tym pieniądze i podostawali emerytury, nie wspominając o tym że pozostali u władzy - znowu, skoro Bolek nie był najmądrzejszy to w momencie gdy tylko objął władzę prezydencką postanowił zniszczyć dowody na swoją współpracę, zupełnie nie podejrzewając, że Kiszczak na wszelki wypadek sobie zachował oryginały dot. jego współpracy z SB, w razie gdyby zaczął cwaniakować i chciał im zabrać emeryturki albo coś - działał w pośpiechu i wiele dokumentów które wskazywały na jego współpracę, jednak zostało i zakrzywdyjakiemiwyrządziłeśzapłaciszCentkiewicz na nie trafił, ale że to były tylko poszlaki to udało się utrzymać kłamstwo - Kiszczak ma po cichu bekę z nieporadności Bolka ale trzyma się swojej umowy z nim bo wie że i on dostałby po dupie gdyby wyszła na jaw prawda - Kiszczak umiera i wychodzi na jaw prawda #lechwalesacontent #lechwalesa #twbolek
Nadal tylko nie mam pewności co do tego jak dużą kontrolę nad Solidarnością mieli komuniści.
@gnt_1: Taka prawda, operacja "TW Bolek" i "Solidarność" to majstersztyk. Tak na prawdę to komuna sama się obaliła. Co by nie skończyli jak pewien Węgier który pokochał ołów ( ͡°͜ʖ͡°)
@gnt_1: mnie tylko zastanawia co dalej, załóżmy że ktoś potwierdzi w miarę niepodważalnie że Lech współpracował, brał pieniądze, itd., za tym idą oczywiste wnioski które napisałeś wyżej o ustawionej transformacji tylko co z tego wynika?
Przecież nie zaczniemy wieszać podstarzałych komunistów na drzewach, nie cofnie się 25 lat życia, nawet jeśli ostatecznie udowodni się że przemiany były sterowane i tak naprawdę stary system po prostu się przepoczwarzył w nowy to...
- przemiany ustrojowe dokonały się w sposób taki że byli SBcy, komuniści, etc. w żadne sposób nie ucierpieli tylko najzwyczajniej w świecie się zrobili na tym pieniądze i podostawali emerytury, nie wspominając o tym że pozostali u władzy
@gnt_1: Jestem synem oficera sekcji T. Albo mój stary miał niefart albo jest to duże uogólnienie. Jedyną osobą z jego ekipy na państwowej emeryturze jest dowodzący (nie pamiętam stopnia). Członkowie rodzin SB'ka
@gnt_1: A mnie już męczy ta cała akcja z TW Bolkiem, wróćmy do prawdziwego życia gdzie PIS nas rucha i daje na gówniaki po 500 zł i wymyśla jakieś plany wspomożenia gospodarki za nasze pieniądze 1 bilon zł, ciekawe skąd to wezmą. Koniec cyrku. TW Bolek to donosiciel ( ͡º͜ʖ͡º)
@gnt_1: @xetrov: Dziunia, kobieta z Poznania, ktora swoj dom udostepnila na rzecz dzialania Solidarnosci. Ona potwierdzi. Wszyscy ci mniej naiwni wiedzieli (wg jej slow) ze Walesa strzela z ucha. Jak bede miec okazje ja widziec to nagram jej komentarz.
- jeżeli byłoby inaczej a Bolek byłby bohaterem za którego się podaje który nie współpracował z SB i działał na niekorzyść komunistów to by go po prostu zabili - jego rodzinę lub on sam dostałby kulę w łeb albo herbatkę z polonem #takaprawda
@gnt_1: no dobra, to ile osób z Solidarności SB odstrzeliło/otruło polonem? Takich co nie współpracowali z SB i działali na szkodę komunistów? Jaki takich Kaczyńskich
mnie tylko zastanawia co dalej [...] Przecież nie zaczniemy wieszać podstarzałych komunistów na drzewach, nie cofnie się 25 lat życia
@xetrov: Nie ulega wątpliwości że kontynuatorzy tej samej linii układów i interesów wciąż kręcą się po salonach, naiwnie byłoby myśleć że uda się ich wszystkich zidentyfikować i napiętnować ale może przynajmniej Polacy zaczną bardziej krytycznie oceniać władzę (tą pierwszą, drugą, trzecią i czwartą).
- Lechu był TW Bolkiem w latach 70 na pewno
- robił to dobrowolnie, dla pieniędzy, bo bida, a że był (jest) głupi to pewnie myślał że działa patriotycznie
- był najzwyklejszym TW, takim zwykłym szeregowym
- w międzyczasie pojawiła się Solidarność z którą związał się Bolek
- Bolek był tam sbecką wtyką, być może przez jakiś czas niewykorzystywaną, być może nawet o tym nie wiedział że jest wtyką
- gdy komuniści się kapnęli, że wieje wiatr zmian (dowodem niech będzie stan wojenny), a Solidarność rośnie w siłę (jako kolektyw) stwierdzili, że jak już mają być jakiekolwiek zmiany, to na ich warunkach
- mając haki na Wałęsę o donoszenie złapali go za jaja i kazali mu działać tak jak mu nakażą
- być może to właśnie w tym momencie pojawia się to słynne "ja ryzykowałem życiem i rodziną", które Bolek tak powtarza - komuniści po prostu mu zagrozili, że albo będzie robił co każą albo powiedzą jego kolegom że na nich donosił i/albo mu dojebią rodzinę
- Kiszczaki stworzyli dogodny dla siebie plan "przemian ustrojowych"
- Leszkowi nadali rolę figuranta zmian i rewolucji, pewnie trochę na zasadzie "No dobra Lechu, będą zmiany, ale ty się nic nie bój, będziesz robił co ci każemy, to jeszcze Nobla dostaniesz i będziesz bohaterem a ci idioci w to uwierzą, ale tylko spróbuj się wyłamać to cię zniszczymy"
- dlatego właśnie Bolek był taki chojrak i się niczego nie bał - robił dokładnie to czego chcieli komuniści - był marionetką a zarazem twarzą przemian
- jeżeli byłoby inaczej a Bolek byłby bohaterem za którego się podaje który nie współpracował z SB i działał na niekorzyść komunistów to by go po prostu zabili - jego rodzinę lub on sam dostałby kulę w łeb albo herbatkę z polonem #takaprawda
- w rzeczywistości jednak nic złego go nie spotykało ze strony komunistów, nawet jego internowanie było śmieszne w porównaniu do internowania jego kolegów z Solidarności
- że Bolek nigdy do najmędrszych nie należał, to jego koledzy z Solidarności w większości się połapali że coś jest nie tak i on chyba współpracuje dalej
- przemiany ustrojowe dokonały się w sposób taki że byli SBcy, komuniści, etc. w żadne sposób nie ucierpieli tylko najzwyczajniej w świecie się zrobili na tym pieniądze i podostawali emerytury, nie wspominając o tym że pozostali u władzy
- znowu, skoro Bolek nie był najmądrzejszy to w momencie gdy tylko objął władzę prezydencką postanowił zniszczyć dowody na swoją współpracę, zupełnie nie podejrzewając, że Kiszczak na wszelki wypadek sobie zachował oryginały dot. jego współpracy z SB, w razie gdyby zaczął cwaniakować i chciał im zabrać emeryturki albo coś
- działał w pośpiechu i wiele dokumentów które wskazywały na jego współpracę, jednak zostało i zakrzywdyjakiemiwyrządziłeśzapłaciszCentkiewicz na nie trafił, ale że to były tylko poszlaki to udało się utrzymać kłamstwo
- Kiszczak ma po cichu bekę z nieporadności Bolka ale trzyma się swojej umowy z nim bo wie że i on dostałby po dupie gdyby wyszła na jaw prawda
- Kiszczak umiera i wychodzi na jaw prawda
#lechwalesacontent #lechwalesa #twbolek
Nadal tylko nie mam pewności co do tego jak dużą kontrolę nad Solidarnością mieli komuniści.
Przecież nie zaczniemy wieszać podstarzałych komunistów na drzewach, nie cofnie się 25 lat życia, nawet jeśli ostatecznie udowodni się że przemiany były sterowane i tak naprawdę stary system po prostu się przepoczwarzył w nowy to...
Komentarz usunięty przez autora
@gnt_1:
Jestem synem oficera sekcji T. Albo mój stary miał niefart albo jest to duże uogólnienie. Jedyną osobą z jego ekipy na państwowej emeryturze jest dowodzący (nie pamiętam stopnia).
Członkowie rodzin SB'ka
źródło: comment_jLHqCza2zNSx4zhtay1HcYg0of3nlVZo.jpg
Pobierzźródło: comment_t5EBChyodRRFTtLbh0d2R15WmRPdjQym.jpg
Pobierz@gnt_1: no dobra, to ile osób z Solidarności SB odstrzeliło/otruło polonem? Takich co nie współpracowali z SB i działali na szkodę komunistów? Jaki takich Kaczyńskich
@xetrov: Nie ulega wątpliwości że kontynuatorzy tej samej linii układów i interesów wciąż kręcą się po salonach, naiwnie byłoby myśleć że uda się ich wszystkich zidentyfikować i napiętnować ale może przynajmniej Polacy zaczną bardziej krytycznie oceniać władzę (tą pierwszą, drugą, trzecią i czwartą).
@