Wpis z mikrobloga

Jak było z Bolkiem, dla osób które jeszcze sobie nie połączyły kropek:

- Lechu był TW Bolkiem w latach 70 na pewno
- robił to dobrowolnie, dla pieniędzy, bo bida, a że był (jest) głupi to pewnie myślał że działa patriotycznie
- był najzwyklejszym TW, takim zwykłym szeregowym
- w międzyczasie pojawiła się Solidarność z którą związał się Bolek
- Bolek był tam sbecką wtyką, być może przez jakiś czas niewykorzystywaną, być może nawet o tym nie wiedział że jest wtyką
- gdy komuniści się kapnęli, że wieje wiatr zmian (dowodem niech będzie stan wojenny), a Solidarność rośnie w siłę (jako kolektyw) stwierdzili, że jak już mają być jakiekolwiek zmiany, to na ich warunkach
- mając haki na Wałęsę o donoszenie złapali go za jaja i kazali mu działać tak jak mu nakażą
- być może to właśnie w tym momencie pojawia się to słynne "ja ryzykowałem życiem i rodziną", które Bolek tak powtarza - komuniści po prostu mu zagrozili, że albo będzie robił co każą albo powiedzą jego kolegom że na nich donosił i/albo mu dojebią rodzinę
- Kiszczaki stworzyli dogodny dla siebie plan "przemian ustrojowych"
- Leszkowi nadali rolę figuranta zmian i rewolucji, pewnie trochę na zasadzie "No dobra Lechu, będą zmiany, ale ty się nic nie bój, będziesz robił co ci każemy, to jeszcze Nobla dostaniesz i będziesz bohaterem a ci idioci w to uwierzą, ale tylko spróbuj się wyłamać to cię zniszczymy"
- dlatego właśnie Bolek był taki chojrak i się niczego nie bał - robił dokładnie to czego chcieli komuniści - był marionetką a zarazem twarzą przemian
- jeżeli byłoby inaczej a Bolek byłby bohaterem za którego się podaje który nie współpracował z SB i działał na niekorzyść komunistów to by go po prostu zabili - jego rodzinę lub on sam dostałby kulę w łeb albo herbatkę z polonem #takaprawda
- w rzeczywistości jednak nic złego go nie spotykało ze strony komunistów, nawet jego internowanie było śmieszne w porównaniu do internowania jego kolegów z Solidarności
- że Bolek nigdy do najmędrszych nie należał, to jego koledzy z Solidarności w większości się połapali że coś jest nie tak i on chyba współpracuje dalej
- przemiany ustrojowe dokonały się w sposób taki że byli SBcy, komuniści, etc. w żadne sposób nie ucierpieli tylko najzwyczajniej w świecie się zrobili na tym pieniądze i podostawali emerytury, nie wspominając o tym że pozostali u władzy
- znowu, skoro Bolek nie był najmądrzejszy to w momencie gdy tylko objął władzę prezydencką postanowił zniszczyć dowody na swoją współpracę, zupełnie nie podejrzewając, że Kiszczak na wszelki wypadek sobie zachował oryginały dot. jego współpracy z SB, w razie gdyby zaczął cwaniakować i chciał im zabrać emeryturki albo coś
- działał w pośpiechu i wiele dokumentów które wskazywały na jego współpracę, jednak zostało i zakrzywdyjakiemiwyrządziłeśzapłaciszCentkiewicz na nie trafił, ale że to były tylko poszlaki to udało się utrzymać kłamstwo
- Kiszczak ma po cichu bekę z nieporadności Bolka ale trzyma się swojej umowy z nim bo wie że i on dostałby po dupie gdyby wyszła na jaw prawda
- Kiszczak umiera i wychodzi na jaw prawda
#lechwalesacontent #lechwalesa #twbolek

Nadal tylko nie mam pewności co do tego jak dużą kontrolę nad Solidarnością mieli komuniści.
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gnt_1: Taka prawda, operacja "TW Bolek" i "Solidarność" to majstersztyk. Tak na prawdę to komuna sama się obaliła. Co by nie skończyli jak pewien Węgier który pokochał ołów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gnt_1: mnie tylko zastanawia co dalej, załóżmy że ktoś potwierdzi w miarę niepodważalnie że Lech współpracował, brał pieniądze, itd., za tym idą oczywiste wnioski które napisałeś wyżej o ustawionej transformacji tylko co z tego wynika?

Przecież nie zaczniemy wieszać podstarzałych komunistów na drzewach, nie cofnie się 25 lat życia, nawet jeśli ostatecznie udowodni się że przemiany były sterowane i tak naprawdę stary system po prostu się przepoczwarzył w nowy to...
  • Odpowiedz
- przemiany ustrojowe dokonały się w sposób taki że byli SBcy, komuniści, etc. w żadne sposób nie ucierpieli tylko najzwyczajniej w świecie się zrobili na tym pieniądze i podostawali emerytury, nie wspominając o tym że pozostali u władzy

@gnt_1:
Jestem synem oficera sekcji T. Albo mój stary miał niefart albo jest to duże uogólnienie. Jedyną osobą z jego ekipy na państwowej emeryturze jest dowodzący (nie pamiętam stopnia).
Członkowie rodzin SB'ka
  • Odpowiedz
@gnt_1: A mnie już męczy ta cała akcja z TW Bolkiem, wróćmy do prawdziwego życia gdzie PIS nas rucha i daje na gówniaki po 500 zł i wymyśla jakieś plany wspomożenia gospodarki za nasze pieniądze 1 bilon zł, ciekawe skąd to wezmą. Koniec cyrku. TW Bolek to donosiciel ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@gnt_1: @xetrov: Dziunia, kobieta z Poznania, ktora swoj dom udostepnila na rzecz dzialania Solidarnosci. Ona potwierdzi. Wszyscy ci mniej naiwni wiedzieli (wg jej slow) ze Walesa strzela z ucha. Jak bede miec okazje ja widziec to nagram jej komentarz.
  • Odpowiedz
- jeżeli byłoby inaczej a Bolek byłby bohaterem za którego się podaje który nie współpracował z SB i działał na niekorzyść komunistów to by go po prostu zabili - jego rodzinę lub on sam dostałby kulę w łeb albo herbatkę z polonem #takaprawda

@gnt_1: no dobra, to ile osób z Solidarności SB odstrzeliło/otruło polonem? Takich co nie współpracowali z SB i działali na szkodę komunistów? Jaki takich Kaczyńskich
  • Odpowiedz
mnie tylko zastanawia co dalej [...] Przecież nie zaczniemy wieszać podstarzałych komunistów na drzewach, nie cofnie się 25 lat życia

@xetrov: Nie ulega wątpliwości że kontynuatorzy tej samej linii układów i interesów wciąż kręcą się po salonach, naiwnie byłoby myśleć że uda się ich wszystkich zidentyfikować i napiętnować ale może przynajmniej Polacy zaczną bardziej krytycznie oceniać władzę (tą pierwszą, drugą, trzecią i czwartą).

Nie te czasy zeby ludzi wieszac,

@
  • Odpowiedz