Wpis z mikrobloga

Mirki mam oryginalnego Windowsa 8.1 wersja BOX. Mam zamiar niedługo zrobić format i myślałem o przejściu na Windows 10. Wiem że do lipca mogę to zrobić za darmo tylko mam jedną wątpliwość. Czy po przejściu na 10 mój klucz do Windowsa będzie pasował do obu systemów czy straci ważność w przypadku 8.1? Chodzi mi o to, że przykładowo w grudniu będę chciał zrobić format i wrócić do 8.1 to będę mógł go zainstalować z płytki tym kluczem? A potem jak mi się znudzi to tym samym będę mógł zainstalować 10 bo się trochę pogubiłem... #windows #windows10
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tortex: 1 najpierw aktualizujesz. Restartujesz kilka razy az w ustawienia--> aktualizacje bedzie ze klucz aktywowany

2 potem formatujesz

3 wydaje mi sie ze jest przypisany do obydwu bo przy robieniu restore z recovery z 10 do 7 na 7 nie wywalalo zadnych bledow

4 tylko po co sie cofac? O ile ludzie z 7 moga sie nie przestawic latwo o tyle z 8 jak w maslo wchodzisz w 10
  • Odpowiedz
@pieczywowewiadrze: Raz już zaktualizowałem, ale wytrzymałem chwilę bo mi się komp resetował i chyba ze dwa razy jakiegoś blue screena wywaliło. Wiem że to było na początku, ale jakiś uraz pozostał stąd pytanie. Inna kwestia to ciekawość, bo mam rozumieć jakbym chciał jednak zostać przy 8.1 to żeby nie tracić możliwości aktualizacji wystarczy że w czerwcu sobie zaktualizuje na dzień, potem wrócę do W 8.1 i będę miał dostęp do
  • Odpowiedz
@Tortex: od buildi 1511 podczAs czystej instalacji wpisujesz klucz od 8.1 i przechodzi bez problemu. Nie baw sie w upgrade bo to więcej szkody niż pożytku
  • Odpowiedz