Wpis z mikrobloga

@kumitsu: ja w ogóle nie rozumiem fenomenu tego aliexpress, buszuje tam od kilku dni i tak po prawdzie większość rzeczy w pl kosztuje tyle samo a jak nie tyle samo to 2-5zł drożej z tych dupereli a poważne tematy to taniej kupić w pl juz z fakturą niż tam zamawiac i modlić się o brak cła i vatu
  • Odpowiedz
@kumitsu: @Asterling: przyjaciółka kupowała (i chyba dalej kupuje) z przeceny na Allegro 50-100 sztuk za jakieś psie pieniądze i potem płacze, że co chwile się przebijają, a jak okres jej się jeden dzień spóźnia, dostaje histerii. oczywiście nie da sobie wmówić, że szkodzi własnego zdrowiu i komfortowi psychicznemu, bo jak oszczędza 1-2zł na gumie to myśli, że zrobiła interes życia
  • Odpowiedz
@elemenTH: znalazłem lepszą grupę. Zauważyłem osoby, które wyszukują p------i serio drogich firm i kupują np. jakieś buty sportowe wyglądające jak kał louisa vuittona po 15$. Rozprowadzają odnośniki do aukcji pod jakimiś dziwnymi reflinkami i jeszcze na tym zarabiają xD. to jest dopiero cebula.
  • Odpowiedz
@Annnusz: lepiej się nie r----ć w ogóle, psychika na pewno będzie w dobrej kondycji xD.
@czerwonyziemniak: nom, to jest straszne. wyprane mózgi ludzie mają. nie wiadomo co chinczyk do tych odżywek sypie oprócz mąki i barwnika. dla paru złotych ryzykować zdrowie i życie..
  • Odpowiedz
@kumitsu: @czerwonyziemniak: ej ale poważnie, zamówiłem sobie dla beki 2 pokrowce do telefonu jeden za 50 drugi za 60 centów (w pl tez są po 2-3zł) żeby zobaczyć jak działa ten serwis, jak się płaci itp ale chciałem zamówić coś ciekawszego to wszystko tam jest praktycznie w cenie allegro + się czeka kilka tygodni, zero gwarancji. Nie pojmuję w c--j tego boomu.
  • Odpowiedz
@elemenTH: ludzie przede wszystkim szukają podróbek. tego totalnie już nie rozumiem. gdzie jest zajawka w noszeniu markowych ciuchów o jakości z pepco... Poza tym nikomu nie zaimponujesz... a wręcz w drugą stronę. Kto normalny chodzi w adidasach louisa vuittona i nosi phillipe patek na ręce?
  • Odpowiedz
@botix: co wychodzi drożej? Pokrowiec za 50 centów może i tak ale jak masz czekać miesiąc i masz czas to OK. Patrzyłem różne rzeczy droższe np. kamery samochodowe i takie tematy to takie same ceny na ali a przy 200-300zł przesyłka 8zł nie robi różnicy już a czekanie miesiąc i braz zwrotów czy gwarancji robi.
  • Odpowiedz