Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aerials: ja nie jestem jakimś pedantem i higienistą, wręcz bym powiedział, że mi brakuje. Ale bez przesady :D. Myślałem, że to prędzej kobiety będą nas stawiać do pionu, a nie odwrotnie.
  • Odpowiedz
ja nie jestem jakimś pedantem i higienistą,

@kumitsu: Ja jestem i wiem jak to boli ( ͡° ͜ʖ ͡°) Obecnie w pracy dzielę z kimś biurko (chwilowo) i nie masz pojęcia jak mnie w-----a p-----------k znajdujący się na nim.
  • Odpowiedz
Nie chcę generalizować, ale z doświadczenia w akademikach PW potwierdzam że kobiety gorzej syfią. Może gorzej to złe słowo ale na pewno inaczej i bardziej obrzydliwie. Z moich obserwacji - syf facetów to rozwalone ciuchy syf na biurkach w sensie p-------------e kartki długopisy niepościerane kurze itp. Syf różowych - spleśniałe żarcie w lodówce, obsrany kibel, niepozmywane gary (taki śmierdzący obleśny syf)
  • Odpowiedz
@kumitsu: Weź talerz, taki płytki. Połóż na niego folię. Naszczaj następnie nań (tylko nie pij nic ze dwie godziny przed, albo jak już to buraczki zeżryj, żeby kolor był ) i włóż do zamrażalnika. Którymś wieczorem, wyjmij przygotowaną taflę ostrożnie ( tutaj przyda się położona wcześniej folia ) a następnie wsuń tym głupim pipom szparom pod drzwiami do pokoju. Rób tak za każdym razem, kiedy w łazience jest nieposprzątane.
Tylko
  • Odpowiedz
@kumitsu: Posluchaj sobie slayera. Najlepiej ze 3 plyty z rzedu. Niech sie edukuja.
Przed wyjsciem w------l do smietnika najtansze szproty w pomidorach. Zepsuj klamke do kibla itp itd. Pomyslow co nie miara
  • Odpowiedz
@kumitsu: czemu im nie powiesz że jak nie umyją naczyń to je w----------z, bo nie będziesz za nie mył? ostrzeż je 3 razy, za następnym weź ich brudy i w-------l do śmietnika, najlepiej razem z jakimiś obrzydliwymi odpadkami
  • Odpowiedz
@Sartana: ja ich za nie nie zmywam, leżą i tyle. A co do wyrzucenia to chyba przyjdzie na to czas.
@Kstk: już doszedłem do tego, że ja swoje śmieci trzymam oddzielnie. Nie mam zamiaru wynosić na zmianę (one generują 3x tyle, co ja, a do tego potrafią nazbierać 5 worków 60L syfu i przez tydzień się licytować, która z nich to wyniesie :).
  • Odpowiedz
ja ich za nie nie zmywam, leżą i tyle

@kumitsu: no właśnie, leżą, zajmują zlew, pewnie śmierdzą i są źródłem grzyba i bakterii, jak słowa nie docierają to trzeba edukować je brutalniej i zacząć wyrzucać ich rzeczy których nie chcą umyć
  • Odpowiedz
@Sartana: jutro ostateczne ostrzeżenie i zrobię jak mówisz ( ͡° ͜ʖ ͡°). jak nie chcą zmywać to niech trzymają to w swoim pokoju, a nie we wspólnym zlewie.
  • Odpowiedz
@Sartana: no nie. Bo jak ci ktoś naszcza na drzwi, to naszcza ci na drzwi. Szczyny są poza pokojem. A gdy taką taflę mocniej posuniesz, to nawet i do środka pokoju idzie wepchnąć. Więc jedno to jest, jak obudzisz się i masz przed pokojen naszczane a drugie, kiedy obudzisz się i w pokoju, który jest cały noc zamknięty, w środku są tylko dwie osoby, nagle są szczyny na jego środku.(
  • Odpowiedz
@kumitsu: Jak wygląda rozkład pokoi w Twoim segmencie? Macie jeden wspólny kosz w łazience? W akademiku jest zsyp czy śmieci trzeba nosić do kontenera na zewnątrz?

Nieumyte naczynia pewnie wystarczy raz wyrzucić. Może dalej nie będą zmywać, ale będą je trzymać u siebie w pokoju.
  • Odpowiedz