Wpis z mikrobloga

Mirunie, ostatnio zaczęliśmy znów grać w BF3, jednak mam problem, bo zmieniłem miejsce zamieszkania. Internet biorę od sąsiada za pomocą wzmacniacza wifi TP-LINK TL-WA850RE, z którego kablem idzie do mojego PC. Działa, ale często znacznie laguje, co odbiera przyjemność z gry (wyrównywana jest ona póki co przez towarzystwo na TS). Jak mogę lepiej skonfigurować to urządzenie? Czy może jakiś alternatywny firmware coś byłby w stanie usprawnić? Sąsiad ma jakiś router Cisco i jestem w stanie w nim też trochę pogrzebać.

#tplink #sieci #wifi #gargoyle #wykoparmy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dhMichu: Do gier (zwłaszcza dynamicznych jak FPS) jednak kabel to podstawa. Po WiFi zawsze trzeba się liczyć z większymi stratami pakietów i w takich grach to najbardziej odczujesz.

• Odpowiedz
a udostępnianie netu poza lokal jest często gęsto niezgodne z umową

@ufo99: i tak coraz częściej myślę o podpisaniu umowy, ale wynajmuję mieszkanie a umowy są u nas na 2 lata :/
  • Odpowiedz
@dhMichu: No bezsens z tymi 2 latami. Myślę, że warto mimo to zadzwonić i próbować negocjować. Swoją drogą zdarzyło mi się raz rozwiązywać umowę jakoś 7 miesięcy przed końcem i nie było jakiejś strasznej kary z tego tytułu - kilkadziesiąt zł.
  • Odpowiedz