Wpis z mikrobloga

Mirki ma ktoś z Was plecak z #decathlon z system Air Cooling? Zastanawiam się nad plecakiem Forclaz 20 Air QUECHUA albo Arpenaz 40 l QUECHUA - większa pojemność ale bez systemu, warto płacić za Air Cooling? Plecak na kilkudniowe wyjazdy, max tydzień i tanie linie więc jako podręczny. Czytałem, że 40 l jak się nie upcha do końca i skompresuje przechodzi nawet w wizzerze. #podroze #kiciochpyta
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ag3SbS3: Taki mam. Bardzo dobry plecak, ten system dostarczania powietrza na plecy robi robotę, warto do tego dołożyć. Używam przy wędrówkach górskich i nawet po 30-40km nie było bólu pleców po odpowiednim wyregulowaniu pasków.
Jak chcesz żeby był nieprzemakalny to musisz dokupić jakiś pokrowiec bo przy bardzo dużych deszczach nasiąkał trochę wodą, ale bez tragedii.
  • Odpowiedz
@kuba: Przymierzałem, wydaje sie wygodnie nosić, a zapakowany na maksa dość pakowany (wczoraj zrobiłem nawet próbne) Zachęciły mnie tez opinie o tym systemie air cooling. Chciałem go jako bagaż podręczny, co prawda jest troche wyższy niz mały bagaż podręczny wizzair ale śmiało można mniej spakować i tak go zapiać ("skompresować") ze bedzie pasował na wypadek mierzenia. Ma tez kieszonkę na pasie biodrowym, a te o mniejszej pojemności jej nie miały.
  • Odpowiedz