Wpis z mikrobloga

Ogólnie mówiąc, na początku Gnome Shell wydaje się dziwny, lecz w tym szaleństwie jest metoda, a samo środowisko wbrew pozorom wygodne w użytkowaniu.

#linux #gnome #gnome3 #ubuntu
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qnebra: właśnie muszę spróbować gnome, bo na screenach/filmikach nigdy mi się nie podobał, tymczasem naokoło wszyscy mają ejakulację na samą myśl o gnome ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale to dopiero po sesji, bo jak teraz wrzucę sobie nowe distro to uwalę rok.
  • Odpowiedz
@InnyKtosek: To gratuluję, u mnie się sypało jak domy w Afganistanie. Ale może głupi ma szczęście ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Już nie mówiąc, że są wielkie problemy z Radeonami + Gnome
  • Odpowiedz
@qnebra: Unity jest nawet spoko i global menu też jest przyjemne ale mam z nim dwa problemy: jest wolne i jeszcze mniej konfigurowalne od Gnome Shell ;/ Z kolei Unity Next poza tym, że responsywne i napisane od nowa wydaje się nie wnosić nic nowego.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@fervi: tu się zgodzę. Na fglrx nawet mi nie myśli o wystartowaniu, lecz na szczęście otwarte sterowniki są już wystarczająco dobre by odpalić eu4.
  • Odpowiedz
@qnebra: Dałbym tobie +1000, gdyby nie to, że pozostałe środowiska śmigają z palcem w zadku.

Najwięcej kraszy Gnuma jest wtedy, gdy program jakiś potrzebuje zarządzać VSyncem, kradnąc go Gnomowi.
  • Odpowiedz