Wpis z mikrobloga

Motomirki pytanie. Czy pompa oleju pasuje z GSXR 600 k4/k5 do GSXR 750 k5? Łańcuch wywalił mi pompę oleju, trzeba naspawać nowe uchwyty i zrobić nowe gwinty i potrzebuję nowej pompy. Niby te same silniki tylko różnica jest w pojemności ale wolę się upewnić.

#motocykle #motomirki #suzuki #gsxr
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szymon-jagodzinski-1: silnik do naprawy, jeden uchwyt nadlać. dekiel wymienić na zębatce, wał cały, skrzynia najprawdopodobniej też. jakiś idiota (czyt. poprzedni właściciel) nie skuł łańcucha tylko dał spinkę i strzeliło mi przy 160 km/h. spinkę w silniku znaleźliśmy przy pompie.
  • Odpowiedz
@szymon-jagodzinski-1: normalnie jak się tak dzieje, to wyrywa cały wałek zdawczy z karteru i silnik jest do wyrzucenia a u mnie tak się pięknie nawinęło, że... nie miałem problemów z wyciągnięciem go. skrzynia najprawdopodobniej cała ale silnik będzie rozpołowiony to zobaczymy co tam jest.
  • Odpowiedz
@Jever: Musisz sprawdzić po part numberach, wydatki tych pomp mogą być różne wiec pompy mogą być rożne. Owszem tak mocnych moto sie nie zapina tylko zakuwa ale albo w złą stronę zapięte albo łańcuch już zmęczony. Obejrzyj tam dokładnie wszystko, mogą być pęknięcia w alu tam gdzie stał dostała strzała, na przykład osadzenie wałka zdawczego, to można spawać i bedzie działać. Tylko nie bardzo czaję jak łańcuch trafił w pompę
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Gixaar: silnik sprawdzony, jest bez pęknięć. tak i tak będzie rozpoławiany. Nie jest z boku właśnie przed zdawczą zębatką. Mogę zrobić fotki jak co.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Gixaar: Skrzynie trzeba sprawdzić. Zresztą lepiej naspawac te mocowania będzie. K---a a może chodzi o pompę wody, chociaż pewności nie mam. Po południu to sprawdzę.
  • Odpowiedz
@Jever: @Gixaar: Jeślu chodzi o pierwszą część pytania. Jeśli pompa ma numer 16400-35F00 to ta z 600tki będzie kompatybilna do 750 a w zasadzie cały układ Oil Pan/Pump. Co do drugiej części... Zadanie będzie trudniejsze od odbudowy mocowań. Cały układ jest do przejrzenia i oceny łącznie ze sprawdzeniem czy poszczególne części nie zostały przegrzane/zatarte w wyniku utraty smarowania.
Szlaufman - @Jever: @Gixaar: Jeślu chodzi o pierwszą część pytania. Jeśli pompa ma nu...

źródło: comment_koVOJjplPL2SWJYDjzg5QNPg8UscD5Dt.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Jever: Nie widzę powodu żeby skrzyni miało się coś stać w takim scenariuszu jak opisałeś. Jak potrzebujesz dla świętego spokoju drzeć silnik na strzępy to rozumiem, jeżdżenie z myślą w głowie czy zaraz mi pęknie ząb to żadna przyjemność. Z drugiej strony jeśli nie było strzału od zablokowanej skrzyni i nie ma żadnych pęknięć w miejscu osadzenia wałków to nic tam nie znajdziesz złego, wytrzymałość stali elementów skrzyni w porównaniu
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Gixaar: to już sprawdzone. Nie ma luzów. Silnik miał też starą przygodę, jeden dekiel jest lekko przerysowany i silnik był lekko zarzygany od strony sprzęgła. Pocieszające jest to co mówisz, ale jak jest mozliwość to sprawdzimy wszystko. Wiosną będzie smigac ;)
  • Odpowiedz