Wpis z mikrobloga

Cumple zadam banalne ale szczere pytanie. Ile zarabia taki typowy spedytor? Nie jakiś wymiatacz z kontaktami od Las Vegas po Krym, tylko taki szaraczek powiedzmy po roku pracy. Organizacja u mnie w firmie jest dość specyficzna dlatego po prostu nie mam pojęcia jak to wygląda w dużych firmach w przypadku zwykłego pracownika wyrobnika.

Oczywiście netto.
#bekaztransa
  • 8
@Jakub_Puchatek: dobre pytanie. jestem spedytorem od dwóch miesięcy. już samodzielnym. ale zarabiam żenująco. poprosiłbym na priv chociaż, byłbym wiedział czy przynajmniej ma sens siedzeniu tutaj gdzie jestem.
@Jakub_Puchatek: @Inconsiderable: @ZjemCiNoge: @qzder: ogólnie to te kontakty spedytorów to są mity. Przecież jak zmieniacie prace to nie możecie zabrać ze sobą klientów bo zapisy w umowie na to nie pozwalają. Chyba że klientów nazywamy spedycje które znaleźliśmy na Timo, wtedy tak. Ale przyjmuje się że średnio trzeba sprzedać 6-7 przepisanych ładunków by otrzymać marżę taką samą jak przy 1 ładunku bezpośrednio
@Jakub_Puchatek: im mniejsza firma tym lepsze zarobki #pstoprawda

Generalnie mniejsze firmy nastawione są na dynamiczny rozwój więc ich właściciele ściągają doświadczonych ludzi a takim trzeba dobrze zapłacić, żeby się zgodzili zmienić pracę...
@Jakub_Puchatek: zalezy od firmy ale od 1800 w gore. Najczesciej to jakas podstawa (najnizsza krajowa) + prowizja od frachtu/zysku. Mozna dojsc do 3,5-5k przy szczesciu / dobrze ustawionej robocie.
Co do bazy klientow.... dokladnie tak jak @xspeditor pisze. Sa sporadyczne przypadki ze ''swoja baza klientow'' ale najczesciej sa oni tez w ''swojej'' firmie spedycyjnej gdzie handluja ladunkami.

Jako rozsadna mozna przyjac 2,5-3k na reke po roku pracy jesli sobie sam radzisz