Wpis z mikrobloga

BMW E39 540.

1. Jadę do pracy (30km) o 4 rano.
2. Wracam o 9 rano.
3. Pisze kilka maili, chce pojechać do domu, ide do auta.
4. Odpalam i patrze na obrotomierz a tam: 1000rpm-1500-1700-900-1500 i tak w kółko.
5. Komunikat engifne failsafe program.
6. Wyłączam i włączam samochód
7. Wszystko ok.

Jak ja nienawidze tego gównowozu, a dopiero co kilka dni temu mówiłem koledze, że w tym samochodzie się już tyle napracowałem, że już chyba nic nie może się zepsuć.

#bmw #gorzkiezale #e39
  • 28
@Macuser: To ci moge mój sprzedać. Z mechaniki zrobione absolutnie wszystko (sam rozrząd i vanos to 10k złotych), jednak jakieś pierdoły jak wyzej w tym samochodzie będą dziać się zawsze. Mam doświadczenie z 3 egzemplarzy.
@Adasi: Ja kiedyś miałem Citroena C5 2.0 HPI. Generalnie egzemplarz był dobry. W sumie nie mogłem narzekać oprócz....pernamentnego trybu awaryjnego, gdzie mogles jechac max 60kmh. Wlaczal sie randomowo. W ASO nie potrafili mi nic poradzic poza wymiana komputera za cebuliardy zlotych. Az w koncu znalazl sie magik, ktory wymienil czujnik, ktory znajdowal sie w dolocie powietrza za 100zl. I tak sluzyla mi C5 az skonczyla swoj zywot przez sarne na drzewie
@Pecador: Tylko cytryna czujników pewnie ma 5, a bmw pińcet. Jeden zmienisz to zaraz drugi poleci.
@typowytypek: Przekręcam kluczyk, zapalają się kontrolki, kierownica zjeżdża mi automatycznie na kolana, kontrolki gasną, odpalam.
@thlk: Falowanie nie jest megaproblemem, megafalowanie niczym niespowodowane i nagłe jest problemem. Przepływke za 900zł zmieniałem z 10 tyśkm temu do ch... wafla. Odmęz resztą też.

Wieśwagen wieśwagen. Miałem 3, każdy po 300k nalotu i każdy bez żadnych problemów.

@Jabel: Inpa nie pokazuje żadnych błędów w silniku, wszystkie wskazania w normie. Jak ja nienawidzę #!$%@?, że mnie nie stać. Włożyłem w ten gównowóz lekko 15k, to ile wkłada ktoś kogo
@Jabel: Tak
@thlk: Kto co lubi. Miałem Accord Coupe, w ciągu 150k km oprócz rozrządu i hamulców oraz oczywistej eksploatacji nie włożyłem ani jednej złotówki. A BMW? Co miesiąc coś nowego. Osobiście nie wiem jak można kochać coś co ma non stop jakieś problemy. To nie jest M5, żeby ciągle coś dłubać.
@Adasi:moze kupiles trupa? ja mam i jakos nie narzekam, wymiana tylko czesci eksploatacyjnych. PS w accordzie nie wymieniales amorków? klocków hamulcowaych? rozrządu?

PS przepraszam, kabelek od czujnika abs sie rozpadł ze starości.