Aktywne Wpisy
dexterpol +265
mpetrumnigrum +338
#motocykle #simsony #simson #heheszki #simsonemdojugoslawi
To już ostatni wpis gdyż jesteśmy w Polsce.
Dziękuję że czytaliście i plusowaliście moje wpisy.
100km od granicy 50km po zatankowaniu nagle Simson zrobił podczas jazdy Buuuuu przy prędkości 55km/h. Pomyślałem sobie że paliwa zabrakło ale przecież tankowałem niedawno jednak postanowiłem przełączyć na rezerwę. Kranik mam przy lewej nodze więc schylam się i lewą ręką podczas jazdy macam kranik. W
To już ostatni wpis gdyż jesteśmy w Polsce.
Dziękuję że czytaliście i plusowaliście moje wpisy.
100km od granicy 50km po zatankowaniu nagle Simson zrobił podczas jazdy Buuuuu przy prędkości 55km/h. Pomyślałem sobie że paliwa zabrakło ale przecież tankowałem niedawno jednak postanowiłem przełączyć na rezerwę. Kranik mam przy lewej nodze więc schylam się i lewą ręką podczas jazdy macam kranik. W
źródło: temp_file8264854694707087152
Pobierz

Mam wrażenie, że jednak głównym zamysłem autorów jest szerzenie edukacji. Mają oni nadzieję, że dzięki swojej pracy przekonają wystarczającą ilość ludzi (zwykłych obywateli
źródło: comment_2U6PCTtzQwH5IBuGd4cRee7CtU8sYiAU.jpg
PobierzArgumentum ad komunistum możesz sobie wsadzić pod ogon. Porównaj Japonie i ZSRR. Ich ustroję są identyczne? Nie bardzo. Więc jest możliwy egalitarny kapitalizm.
@robertvu: Dane dla państw, które wymieniłem były dostępne, a pomimo swojej zamożności nie zostały wybrane przez autorów. Wybrano np. biedną Portugalię.
(9) Hong Kong: $34,900
(45)
źródło: comment_4AhOnWKBRx8NiHjjU6wSzoULWgo8cHnb.jpg
Pobierz@robertvu: Zastosowali cherry-picking.
Chcesz się dalej kompromitować czy wysilisz się i poszukasz, że książka została zjechana wzdłuż i wszerz, nawet w lewicowej prasie?
@robertvu: aha. czyli wybieramy tak kraje by nam pasowało pod tezę
to ja dziękuję ze takie pierdoły
Poszukałem, nie znalazłem dowodów "zjechania". Jest normalna przy takich pozycja krytyka, którą autorzy starają się odpierać.
Dogrzebałem się do dość ostrej krytyki w brytyjskim Guardianie, oraz odpowiedzi autorów na najpopularniejsze zarzuty (https://www.equalitytrust.org.uk/sites/default/files/response-to-snowdon.pdf) w tym te które przytaczałeś.
W sumie obie strony mają swoje argumenty, ale jak dla mnie autorzy dość zręcznie się bronią.
Stiglitza nie czytałem jeszcze. Póki co mam zbyt wiele książek na liście do przeczytania.
@robertvu: czyli Singapur, USA, Niemcy, Grecja, Portugalia, Japonia to te maksymalnie podobne do siebie kraje?
@robertvu: Napisałem ostatnio ze dwa komentarze wspominając o tej książce, więc to pewnie o mnie chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)