Aktywne Wpisy

ogurkiszony75 +170
ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
źródło: temp_file8278001896909241751
Pobierz
Umeraczyk +502
Zostaje kanapka z "piekarni", tosty w KFC i St*rbucks
źródło: temp_file1379832231415700892
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file8278001896909241751
Pobierz
źródło: temp_file1379832231415700892
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
A wg mnie to świetny przykład kapitalizmu. Przecież ludzie tworzący wolne oprogramowanie robią to z własnej, nieprzymuszonej woli, nie są dotowani przez państwo; są wolnymi ludźmi i zarządzają własnym czasem i środkami tak jak chcą. Linux konkuruje z Windowsem na zasadach wolnorynkowych - nikt nie jest zmuszany do wyboru tego czy innego systemu operacyjnego, użytkownik wybiera ten, który mu bardziej odpowiada.
Korwin przecież zawsze mówi, że na wolnym rynku pomocą osobom potrzebującym zajmą się fundacje dotowane przez ludzi, którzy chcą pomagać i sami decydują się na przeznaczenie środków na ten cel. Tak samo tutaj: żadne państwo nie odbiera obywatelom pieniędzy by przeznaczyć je na open source; w tym środowisku działają ludzie, którzy sami chcą poświęcić swój czas dla innych.
A wy co o tym sądzicie? #4konserwy #neuropa
źródło: comment_0jeogInNg5IuhbmjyhSBwQIBWoy4PL5P.jpg
PobierzPoza tym, bitch please, najpierw to niech ten komercyjny soft dogoni to co linux miał 10 lat temu to pogadamy :)
ja p------e xD sam zapytales o to co ludzie o tym sadza a teraz spina bo ktos napisał że to marnowanie czasu, no chyba chodziło o to żeby fani wolnego oprogramowania lizali sie po jajkach pod tym wpisem ?
na tym właśnie polega komunizm: "od każdego według jego zdolności, każdemu według
@Romantyczny_widelec: Blender teraz jest Open Source i bardzo dobrze sobie radzi ale z tego co pamiętam to społeczność zebrała 100 000 (nie pamiętam czy euro czy $) by wykupić projekt. Niemniej jednak uważam, że @Jestem_Tutaj jest ignorantem i pieprzy głupoty.
@Romantyczny_widelec: tutaj w ogóle nie ma rynku chyba że tak jak pisałem, że jest to firma sprzedająca produkty....
Po drugie na rynku ludzie nie robią nic z własnej woli. Szef ci każe coś zrobić i robisz, dostając potem za to kase
Jeżeli już, to bym od innej, zewnętrznej strony spróbował - pisanie przez programistę kodu jest możliwe dzięki temu, że ma on wolny czas i środki do życia, które
polityka w Linux.. #wtfcontent
ja uznaje tylko 1 rodzaj licencji
Cejrowski mówił w jednym ze swoich programów: "nie wstydźmy się brać pieniądze, kiedy robimy coś dla rodziny". Czyli np. jedziesz do babci zmontować jej jakiś mebel lub - jeżeli jesteś lekarzem - przebadać bratanka, no to domagaj się zapłaty, bo przecież poświęciłeś swój czas i wysiłek.
Poświęcanie wielu godzin na pisanie kodu
@teren: A jak masz własną firmę i jesteś jedynym pracownikiem?