Wpis z mikrobloga

No i się zaczyna Mirki. Od jutra jest mój pierwszy oficjalny dzień roboczy po porzuceniu fajnego etatu #zagranico i pracy na własny rachunek.
Trochę wzoruję się na niemieckiej firmie Klemm, która tworzy fajne softy dla muzyków. Między innymi Ear Master - świetny soft do ćwiczenia słuchu, czy Print Music - do zapisu nutowego + maseeeee innych produktów. W końcu firma istnieje od 1991 roku.

Chcę się do nich kiedyś odezwać w sprawie współpracy, ale jeszcze nie dziś. Musze mieć ciut więcej do zaprezentowania. :D

Trochę się cykam. Mam trochę umiejętności w głowie i trochę oszczędności jako bufor, bo przez pierwsze miesiące muszę włożyć masę pracy, która nie przyniesie natychmiastowych zysków.

Takie jakieś dziwne uczucie w końcu odważyć się na krok, który planowało się od ponad roku. Najgorzej jest w środku nocy, gdy się przebudzisz i sobie uświadomisz co o----------z.

Całość misternego planu od ponad roku opisuję pod tagiem #mattzagranico

Trzymajcie kciuki.

#biznes #c-------------m
JavaDevMatt - No i się zaczyna Mirki. Od jutra jest mój pierwszy oficjalny dzień robo...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JavaDevMatt: Brawo za decyzję. Ja potrzebuję jakiejś dodatkowej motywacji, żeby się wyrwać z Mordoru.
Więc zamierzasz dalej iść w kierunku gier/aplikacji muzycznych na Androida/iOS? Używasz jakiegoś frameworka?
  • Odpowiedz
Więc zamierzasz dalej iść w kierunku gier/aplikacji muzycznych na Androida/iOS?

@ramzes190: nie do końca. Chcę raczej budować społeczność muzyków hobbistów i tworzyć dla nich produkty. Na razie mam jedną grę, robię drugą, później może ebooka z praktyczną teorią muzyczną. Myślę też nad grą na Steam. Mam ładny plan rozpisany... zobaczymy ile z tego wypali. ;)

Co do samej technologii: pierwszą grę napisałem z biblioteką libgdx. Drugą grę zacząłem z cocos2d-x,
  • Odpowiedz