Wpis z mikrobloga

czekam na moją pierwszą w życiu wypłatę, miała być przed świętami - w umowie było napisane że mam dostać do ręki, konkretną sumę. poszłam do biura, powiedzieli że przeleją na konto przed świętami... Kasy do tej pory nie dostałam, i to nie tylko ja... Kiedy mogę iść z tą sprawą na policje? #pytanie #prawo #pracbaza
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kiedy mogę iść z tą sprawą na policje?

@hurtwish: ( ͡° ͜ʖ ͡°) Halo, policja, prosze przyjechac mi na konto.
A masz zapisane do kiedy masz dostac kase? Bo jak nie, to masz zdaje sie do 10tego nastepnego miesiaca termin
  • Odpowiedz
@edgar_k: oni maja okres rozliczeniowy 3 tygodnia kazdego miesiaca. ale jest tam aneks że można przedłużyć wypłatę w celu weryfikacji czegoś tam. Ogólnie nigdy więcej współpracy z tą firmą...
  • Odpowiedz
oni maja okres rozliczeniowy 3 tygodnia kazdego miesiaca. ale jest tam aneks że można przedłużyć wypłatę w celu weryfikacji czegoś tam. Ogólnie nigdy więcej współpracy z tą firmą...

@hurtwish: a umiesz mi odpowiedziec na pytanie, czy nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
konkretnej daty nie ma. jest napisane że w 3 tygodniu nastepnego miesiaca, pracowałam w listopadzie. wypłatę powinnam mieć w 3 tygodniu grudnia.

@hurtwish: no to juz cos. A co jest napisane o tej weryfikacji?
  • Odpowiedz
@edgar_k: "Agencja zastrzega sobie prawo do przesunięcia terminu wypłat o ile wypada on w czasie dni

ustawowo wolnych od pracy i wyznaczeniu nowego terminu zastępczego."
nie był w czasie dni wolnych od pracy...
  • Odpowiedz
Wypłata wynagrodzenia nastąpi gotówką w siedzibie Zleceniodawcy

@hurtwish: miałaś umowę, ale ZLECENIA, a nie o pracę, a to jest ważne. Powiedz im, że wystawiasz właśnie wezwanie do zapłaty, o PIP zapomnij i nie słuchaj Mirków.
  • Odpowiedz
  • 0
@ninakraviz: ja pierwsza niewakacyjną dostałem o pracę ale wracając - nawet jak PIP jej nie pomoże to można ich p----------ć i narobić syfu :D
  • Odpowiedz