Wpis z mikrobloga

@Leniovo:
Chyba jednak tak. Ten komplet, nowy, założyłem dokładnie 10 kwietnia tego roku.
Z boku widnieje DOT A50F JF9R - nie umiem tego zdekodować, może ktoś potrafi.

Generalnie do opony nie mam zastrzeżeń - auto prowadziło się na takim komplecie świetnie. Do pracy mam 80 km w jedną stronę - nie wiem czy wiesz jak jest, ale generalnie zbyt często próbuje się taki przejazd czasowo skrócić więc opony lekko nie
  • Odpowiedz
@macentos: ja nowe opony kupuje co 3 lata.
do pracy mam 30km i ten dystans pokonuje po kilka razy w ciagu dnia. Miesiecznie robie ok 2k km. Opony jakos wytrzymuja, mimo iz geo tez mialem z-----e raz.
  • Odpowiedz
@macentos: no to musialbys pruc po 150km w gore...sam do 120 trzymam noge... any way... kup opony Nokian. Niska cena w porownaniu do jakosci( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@macentos: Na zimę mam opony firmy apollo, razem z montażem,wyważeniem itp zapłaciłem 1000pln. Wbrew pozorom to właśnie tańsze marki, w moim przypadku wykazują wyższą trwałość. Zwracaj uwagę na indeks spalania na etykiecie. Patrz jaki indeks prędkości mają(im wyżej tym lepiej) Jak robisz duże przebiegi to szukaj opon do 210km/h.

Nokiany letnie w zasadzie wszystkie są identycznie. Komplet ok 1100pln Na lato mam 15" na zimę 16", nie pytaj czemu...:D

Nokian
  • Odpowiedz