Aktywne Wpisy
Ynfluencer +28
To jest dziwne, ale w jeden dzień wpadłem w kompletny dół, bo uświadomiłem sobie, że od wielu lat jestem w czarnej doopie i nawet nie zdawałem sobie z tego sprawy. Teraz już to wiem, że przegrałem i prawdopodobnie przegram resztę życia.
Facet w wieku 31 lat, mieszkający z toksycznymi rodzicami ze względów finansowych, związek na odległość, który już dawno miał skończyć się wspólnym mieszkaniem, ale kochany PiS wyrypał ceny kurników w kosmos.
Facet w wieku 31 lat, mieszkający z toksycznymi rodzicami ze względów finansowych, związek na odległość, który już dawno miał skończyć się wspólnym mieszkaniem, ale kochany PiS wyrypał ceny kurników w kosmos.

#famemma Tak z ciekawości, grozi coś za samo oglądanie nielegalnych restreamów?

wiecie lub nie, ale dzis Duda odwiedzil Kijow. Z kwestii dot. historii powiedzial: "Krzywdy, które zaistniały nie powinny kłaść się cieniem na naszych relacjach. Trzeba o nich pamiętać, mówić, pochylić się z pokorą. Trzeba mówić o nich otwarcie. I trzeba w tym zakresie te relacje opierać na prawdzie. To jest niezwykle ważne." Coś tam jeszcze, ze nawet jesli to bolesne, to trzeba zwalczyć pewne historyczne stereotypy i Ukraina to musi zrobić. Nie chce mi się kopiować, ale taki był sens.
Do tego Duda powołał/odnowił komitet, w którym będą i historycy polscy i ukraińscy (od nas m.in Łukasz Kamiński z IPN) i mają o tę "prawdę historyczną" walczyć.
Powiedzcie mi jak się zapatrujecie na takie rozwiązanie sprawy. Tylko bez pisania o TK itd. Chodzi mi tu o konkretny gest, nie o Dudę ogólnie. Czy ten komitet coś da? Czy Duda powiedział na tyle na ile pozwoliła mu dyplomacja, czy waszym zdaniem powinien pier*olnąć prosto z mostu?
#duda #ukraina #upa #historia #polska #4konserwy #polityka
Komentarz usunięty przez autora
skoro się za taki naród uważają to tym narodem są. Sfera imponderabiliów i trudno tu czegokolwiek dowodzić. Mają swoje inklinacje językowe, kulturowe i mentalne.
Będzie to co do tej pory. Czyli stała współpraca obustronna historyków we wszystkich tematach oprócz lat wojny. Nie przełozy się to na jakieś zmiany w polityce hist Ukrainy.
A co by to dało?
Na szkode samej Ukriany, ale ludzie tego nie zrozumieja tak jak u nas nie rozumieja, że tak duże obniżenie wieku emerytalnego szkodzi
@szurszur: Każdy rząd, który opiera się na gloryfikacji faszyzmu, powinien być gnębiony, pogardzany i poniżany. Niech Putin weźmie wszystko, co za Bugiemi niech się tam między sobą ruskie kłócą.