Wpis z mikrobloga

mam kaca, dopijam wczorajsze duże martini które znalazłem za łóżkiem i tak sobie rozmyślam. ja j---e jak ten świat jest z------e skonstruowany. uczymy się od 7 roku życia: szkoła podstawowa, gimnazjum, średnia. potem jeżeli czyiś rodzice mogą sobie na to pozwolić to 5 lat dźwigania zeszytów na uczelnię. 8-12 godzin pracy, pięć lub sześć dni w tygodniu. 1/3 życia sprzedajemy za grosze, kolejne 1/3 przesypiamy a reszta zostaje nam tylko po to żebyśmy mogli wydać zarobione srebrniki na kolorowe gówna. ciągle w biegu, ciągły stres. zupełnie mi się to nie podoba. mam 21 lat, depresje kliniczną, wszystkie możliwe nerwice, jestem zaawansowanym alkoholikiem i z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że k------o przeraża mnie samodzielność i dzisiejszy świat. nie wyobrażam sobie siebie samego za pięć lat, jak dzień w dzień przy taśmie produkcyjnej sprzedaję niczym dobry goj po 8 godzin z życia dziennie. postawiłbym wszystko co mam na to, że za góra 3-4 lata będę odsiadywał wyrok w zakładzie karnym albo zwisał z sufitu obijając się stopami o przewrócone krzesło. ani trochę nie podoba mi się to co dzisiejszy świat ma dla mnie do zaoferowania
#oswiadczeniezdupy
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach