Aktywne Wpisy

WarmianinPodlaski +303
Jak myślicie dokąd mogą posunąć sie deweloperzy w swojej propagandzie ? podsyłam baner w centrum Legnicy który zrobił na mnie wielkie wrażenie XD #nieruchomosci
źródło: 1000016805
Pobierz
AST0N +34
Jakbyśmy chcieli zrobić bingo z samymi sztandarowymi tekstami Milana, to byłoby ciężko, bo do bingo trzeba by wrzucić przynajmniej 9 tekstów, a ja odnoszę wrażenie, że on w kółko mówi ich tylko 5 xD
- Ja Ci powiem sceze, nie będę kłamał
- Ty mi się podobas najbardziej
- Chciałbym z tobom twozyć parę
- No jo
- Ja Ci powiem sceze, nie będę kłamał
- Ty mi się podobas najbardziej
- Chciałbym z tobom twozyć parę
- No jo

Odnośnie domu, to 160m2 dwa piętra plus użytkowe poddasze które trzeba będzie ocieplić. Ogrzewanie podłogowe. Chciałbym mieć możliwość sterowania piecem gazowym z poziomu telefonu, jakieś czujniki dotknięcia okien i sam nie wiem jeszcze co. Ogólnie widzę ze dużo do ogarnięcia przede mną. Z chęcią nawet bym zapłacił za bardziej fachową pomoc, dom będzie na Śląsku. Z góry dziękuję za rady i pewno nie raz jeszcze napisze pod tym tagiem...
#budujzwykopem #elektryka #inteligentnydom
Ten rozsądek to na poważnie czy z przekąsem?
Podłogówka nagrzewa posadzkę, ściany itp. i dopiero potem ciepło zacznie przenikać.
Piszę o tym, żebyś potem nie dał 2kPLN za super termostaty z programowaniem 24h i 7 dni w tygodniu, skoro system grzewczy i
A potem przeprowadź podstawowe scenariusze: wchodzisz / wychodzisz do kuchni / łazienki / innego pomieszczenia i gdzie spodziewasz się włącznika albo gniazdka. Ja mam w kilku miejscach zrobione totalnie bez sensu, bo wymyślaliśmy przy elektryku (bez wcześniejszego zastanowienia)
@oizo: zdjęcia oczywiście będę robił jak tylko będę w stanie. Plusem jest to, że to bliżniak i za ścianą, dwa tygodnie przede mną w robocie jest kumpel z pracy, zawsze to dodatkowa pomoc. Na pewno się odezwę z paroma pytaniami, ale to dopiero jak nabiore trochę wiedzy, bo teraz to jestem raczej
Edit, dowiedz się jakie przewody stosują. Do tego jakiego typu będą kłaść na zewtnąrz, [pwinien być YKY]
@eXe1987: Co to jest, wieża ciśnień? ;)
Pokaż projekt.
Komentarz usunięty przez autora
@eXe1987: Pamiętam jak zakładałem gniazdka i pomyślałem sobie 'o, w tym pokoju przydałoby się gniazdko ethernet, szkoda, że o tym nie pomyślałem wcześniej'. Później przeglądam zdjęcia jakie robiłem po instalacji, a tu jak byk jest puszka z ethernetem, tylko zatynkowana.
Taka sama sytuacja tylko z kablem antenowym jest w innym pokoju.
A w kotłowni mam 4
1. Pomyśl o kosztach ogrzewania. Ja mam rekuperację - mega polecam. Da się to zamontować na tym etapie. Jest kosztowne, ale komfort uzytkowania domu jest znacznie wyższy i szybko się zwraca. Zalety zweryfikowane organoleptycznie:
- wczoraj, przy temp -5 nawiew z wentylacji ok 13 st, grawitacyjnie mialbym po prostu -5 do ogrzania
- osusza powietrze, co docenisz po tynkach :)
- nie ma
źródło: comment_bRSi5fMsLMVpMAruzPJVyMgWGDu3XSRl.jpg
Pobierz