Aktywne Wpisy

Pan_Kielonek +25
#film #wykop30plus #wykop40plus
Pamiętacie kiedy przestaliście korzystać z wypożyczalni VHS/DVD?
Chyba ostatnim filmem jaki wypożyczyłem na DVD była Idiokracja (2006), ale to już były złote czasy piractwa i większość filmów wymieniało się ze znajomymi na płytach - głównie w formacie DivX/Xvid.
Pamiętacie kiedy przestaliście korzystać z wypożyczalni VHS/DVD?
Chyba ostatnim filmem jaki wypożyczyłem na DVD była Idiokracja (2006), ale to już były złote czasy piractwa i większość filmów wymieniało się ze znajomymi na płytach - głównie w formacie DivX/Xvid.
źródło: dvd
Pobierz
chwilowypaczelok +409
100 plusów, i idę jutro, kupuje po 40 rolek jednego i drugiego produktu, a następnie sprawdzę ile gram waży każda, ile jest warstw i metrów. Możecie dodać co jeszcze sprawdzić. #biedronka
źródło: temp_file2710427970386292718
Pobierz

Wiem o tym, że z shiftem zaznaczamy dodatkowe obiekty, ale też shiftem odznaczamy. A co jeśli mamy zaznaczone obiekty, a chcemy odznaczyć tak, aby nie zaznaczać kolejnych?
Przykład jak na obrazku: mam zaznaczone wszystkie niebieskie elementy (czyli wymiary). Teraz chciałbym odznaczyć tylko wymiary 86,68, 66,04 (po prawej) i 116,31. Gdy zakreślam pole zaznaczenia otaczając wymienione wcześniej wymiary, to zaznaczam też przy okazji ten prostokąt po prawej, bo shiftem w Corelu odznacza się ale też zaznacza (kto to w ogóle wymyślił...)
PS Pomijam to, że mogę ręcznie, po kolei odznaczać te wymiary (w tym podanym przykładzie), ja mam na myśli takie sytuacje gdzie jest kilkaset krzywych, i chcę szybko odznaczyć pewne elementy przy okazji nie zaznaczając innych.
#corel #grafika
źródło: comment_gqwZODns3iW34uijVCTCmZ2GdsCudboq.jpg
PobierzNa tym przykładzie mamy piękny wektor; mam zaznaczone tylko te szare elementy, i chciałbym odznaczyć tylko prawą część. Ok, mogę tworzyć grupy, warstwy, ale myślałem że po prostu da się zwykłym klawiszem odznaczyć tę część, ot tak po prostu,
źródło: comment_WHK4eHRjlPRRaoYlNgJUeZRs7NiyjsaV.jpg
Pobierzo zaznaczaniu wrzucam link: http://www.grafoteka.pl/corel/sekrety-coreldraw-zaznaczanie.php