Wpis z mikrobloga

#studia #studbaza Czemu ja dopiero teraz odkryłem #quizlet . Nauka z nim jest o wiele bardziej wydajna i wystarczy smartphone do używania. Od razu wygodniej powtórzyć sobie coś szybko np. w komunikacji miejskiej. Polecam każdemu.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lollipops: Robienie sobie fiszek - online - i jest potem pełno trybów - w postaci fiszek, pisaniu odpowiedzi, testów, czytanie ci tego na głos, nawet są jakieś minigry z tym związane.
Moje studia medyczne są czysto pamięciowe i bardzo ułatwia to naukę. Np na jednej stronie fiszki wpisuję sobię jakieś hasło np. Miejsce występowania chrząstki sprężystej a z drugiej strony odpowiedzi na te zagadnienie.

No i przy nauce powtarzaniu -
  • Odpowiedz
@Kajmel: chciałbym skorzystać, ale znając siebie, nie będzie mi się chciało robić tych fiszek, juz szybciej będzie posiedzieć chwilę dłużej nad podręcznikiem i atlasem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@fullkebab: Warszawa
Ja struktur i ich położenia najpierw ogarniam z podręcznika a potem kuję je z Ilustrowanej Anatomii Feneisa.
Ale bardziej teoretyczne rzeczy jak np - ściana boczna rogu przedniego komory bocznej mózgu i to jest kilka elementów to lepiej z fiszek.
  • Odpowiedz
@fullkebab: A fiszek już jest pełno zrobionych. Jest tam szukajka. Ja nie lubię używać cudzych, bo zwracają uwage na rzeczy niekoniecznie dla mnie istotne lub omijają coś co jest dla mnie istotne.
  • Odpowiedz
@Kajmel: no to jest ten ból niestety. Chociaż jak się uczę to i tak z materiałów od poprzednich roczników; studenciaki z WLZ naprawdę dają radę pod tym wzgledem i nie mam się na razie do czego przyczepić. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz