W oczekiwaniu na keya, postanowiłem rozpocząć przygodę trochę wcześniej. No i tak optymalizacja ok, Do grania w 4k styka i5HSW@4.4 i GTX970@1550/8000. Mamy od 30 do 60 fps w zamkniętych miejscówkach średnio 40. Przy rozmowach czasem widziałem 26 fps ale pewnie wystarczy zdjąć jeden poziom DOF. Ustawiania Ultra bez AA. Giereczka wygląda lepiej niż się spodziewałem, ale na boga sterowanie, no k---a dramat. Musiałem pada włączyć bo się k---a grać nie da. A na razie odczucia określa świetnie ten obrazek
@exdami: Jest zamotane, widać, że było robione głownie z myślą o padzie. Grać się da, ale wymaga przyzwyczajenia. Ja męcze teraz na padzie jest spoko, ale celuje się tragicznie, ale gierka fajna się robi. Dodatkowo nie ogarniam silnika gry, nie ma nic na ekranie 22 fps, masa szajsu walą granty 35 fps (⌐͡■͜ʖ͡■) trzeba będzie przełączyć na high aby w 4k grać.
@troloking: pogralem pare godzin i to co mowisz jest takie prawdziwe! Ja p------e, sterowanie w tej grze na klawiaturze,, to jakas j----a pomylka. W ogole nie moglem sie polapac w questach, ten pip-boy byl mniejszy i czyteniejszy w F3 i NV. Teraz za kij nie wiem, ktory quest mam wlaczony, gdzie isc itd. W------a mnie ta gra.
@troloking: i dropy fps sa tak k------o charakterystyczne dla tego silnika... w f3, nv i skyrimie mialem to samo. Dziwne spadki FPS przy mgle, parze czy kij wie czym. Dali d--y ostro z tym silnikiem i az zal, ze tyle lat to wykorzystuja. Bieda na kazdym kroku.
W oczekiwaniu na keya, postanowiłem rozpocząć przygodę trochę wcześniej. No i tak optymalizacja ok, Do grania w 4k styka i5HSW@4.4 i GTX970@1550/8000. Mamy od 30 do 60 fps w zamkniętych miejscówkach średnio 40. Przy rozmowach czasem widziałem 26 fps ale pewnie wystarczy zdjąć jeden poziom DOF. Ustawiania Ultra bez AA. Giereczka wygląda lepiej niż się spodziewałem, ale na boga sterowanie, no k---a dramat. Musiałem pada włączyć bo się k---a grać nie da. A na razie odczucia określa świetnie ten obrazek
źródło: comment_zO2az4cHDRwvYxUNQQTdBCdbzEePZrWD.jpg
Pobierz