Wpis z mikrobloga

@archonik: Mam nadzieję, że coś wyniknie :) Ta gra naprawdę na to zasługuje. No i porusza bardzo ciekawy temat, dokąd zmierzają gry RPG, w których po trupach do celu zmierzamy ku zakończeniu. Niesamowity kontrast między Final Fantasy, gdzie istnienie nie miało żadnego znaczenia, a Undertale, gdzie z każdej śmierci zostaniemy rozliczeni. No i sam fakt, że można stworzyć grę o takiej fabule, przekazie i wyrazistych postaciach w Game Maker Studio.

Również
@wirogez: to ja może tylko powiem, że Game Maker to, wbrew nazwy, potężny silnik do tworzenia gier, a nie jakaś zabawka. Napisano w nim szereg emulatorów starych sprzętów, a nawet gier 3D mimo, że najczęście wykorzystywany jest do projektów 2D.
No i sam fakt, że można stworzyć grę o takiej fabule, przekazie i wyrazistych postaciach w Game Maker Studio.

@wirogez: myślę, że fabuła, przekaz i postacie mają bardzo mały wpływ na ograniczenia silnika w którym są prezentowane :) Poza tym j.w., obecnie programy do tworzenia gier to już zwykle nie są zabawki i nie ma problemu z użyciem ich w taki sposób.