Aktywne Wpisy

zuzixxx3 +3
Co chwilę jacyś ludzie w komentarzach albo w w wiadomościach sugerują mi, że jestem fejkiem. jak mam udowodnić, że jestem kobietą? (╯︵╰,)

zuzixxx3 +8
Przeszkadza Wam jak kobieta pracuje w miejscu, gdzie ma bezpośredni kontakt z klientem i nie ma pod koszulką stanika (odznaczają się sutki)? Bo przełożony się ostatnio do mnie dopieprzył, że “kuszę” klientów, a nienawidzę nosić tych niewygodnych uciskaczy cyckow (╯︵╰,)

Arnold Schwarzenegger zdobył tytuł Mister Olimpia 7 razy. Wszystko spoko, każdy kto słyszał troszkę o tym konkursie będzie pełen podziwu dla Arnolda - i słusznie. Ale nie każdy wie, że Arnold startował w czasach kiedy na tym konkursie nie było dużej konkurencji. Przed startami Arnolda były takie konkursy w których startował tylko 1 zawodnik - Sergio Oliva :)
1969:
1 Sergio Oliva
2 Arnold Schwarzenegger [jedyna przegrana Arnolda w konkursie]
1970:
1 Arnold Schwarzenegger
2 Sergio Oliva
3 Reg Lewis
1971:
1 Arnold Schwarzenegger
DQ Roy Callender
DQ Franco Columbu
DQ Sergio Oliva
pozostali zostali zdyskwalifikowani (Arnold się nie namęczył w tamtym roku przy konkursie)
1972:
1 Arnold Schwarzenegger
2 Sergio Oliva
3 Serge Nubret
4 States Frank Zane
5 Franco Columbu [164 cm wzrostu - startował z gorszej pozycji, tym samym niższa waga]
1973:
1 Arnold Schwarzenegger
2 Franco Columbu [164 cm wzrostu - startował z gorszej pozycji, tym samym niższa waga]
3 Serge Nubret
1974:
powyżej 200 lbs
1 Arnold Schwarzenegger
2 States Lou Ferrigno
3 Serge Nubret
poniżej 200 lbs
1 Franco Columbu
2 Frank Zane
Zwycięzca: Arnold Schwarzenegger
1975:
powyżej 200 lbs
1 Arnold Schwarzenegger
2 Serge Nubret
3 Lou Ferrigno
poniżej 200 lbs
1 Franco Columbu
2 Ed Corney
3 Albert Beckles
4 Frank Zane
5 Giuseppe Deiana
Zwycięzca: Arnold Schwarzenegger
W kolejnych latach było coraz większe zainteresowanie i konkurencja na konkursie. Do 1979 obowiązywały 2 kategorie wagowe, od 1980 waga wolna. Arnold miał 4 lata przerwy w związku z karierą filmową. Wystartował dopiero w 1980 - po raz ostatni.
W 1976 było 7 rywali, w 1977 9 rywali, w 1978 - 13 rywali, w 1979 - 15 rywali, a w 1980 aż 16 rywali.
1980:
1 Arnold Schwarzenegger
2 Chris Dickerson
3 Frank Zane
4 Boyer Coe
5 Mike Mentzer
6 Roger Walker
7 Roy Callender
8 Dennis Tinerino
9 Tom Platz
10 Danny Padilla
11 Ed Corney
12 Tony Emmott
13 Roy Duval
14 Casey Viator
15 Samir Bannout
16 Ken Waller
W 1980 Arnold miał już dużą konkurencję, ale wygrana Arnolda nie była już tak mocno zdecydowana.
źródło: comment_xhPP8b0ju51Z7pXCe7JHYXo5vnnJse9Y.jpg
PobierzCo więcej, wygrana była nawet kontrowersyjna - chyba dali mu by promował te zawody już jako gwiazda.
Waga startowa 107-112 kg, dziś przy jego wzroście by wygrać trzeba by mieć ok 135 kg :D
http://start24.blogspot.com/2012/12/mr-olympia-najlepsi-kulturysci-historia.html
Teraz chyba nawet konie maja lepsze zawody bo nie liczy sie masa tylko ksztalt, rzezba itp, a teraz u ludzi to masa masa masa jak u jakiegos bydła.
@loczyn: Nie tylko on miał taką sylwetkę, cała światowa czołówka wyglądała wtedy estetycznie. Arnolda znamy najlepiej ponieważ miał łeb do interesów, a nie tylko żelazną psychikę by dobrze przygotować się do zawodów. To połączenie dało