Wpis z mikrobloga

Są takie zespoły, których od czasu do czasu słuchacie, chociaż nigdy w życiu nie przyznalibyście się nawet najlepszemu kumplowi, bo wiecie że są po prostu bardzo złe?

Ja na przykład mam czasem fazę na KISSa.

https://www.youtube.com/watch?v=W75uz0xidJ0

To na początku to niby ma być solówka gitarowa. >_<
A potem jest tylko gorzej, szkoda nawet komentować.

Wygląd (jak dla mnie) w miarę znośny, w końcu to zespół rockowy, niech robią z siebie pajace, jeśli mają taką fantazję.

Jeszcze dochodzi fakt, że Gene Simmons jest totalnym bufonem, w dodatku nigdy nawet nie ukrywał, że muzyka go w ogóle nie interesuje, a zespół założył tylko po to, żeby wyrywać więcej lasek (no, to mu się akurat udało).

Ok, to teraz wy się pochwalcie. Obiecuję, że nikomu nie powiem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 13
  • Odpowiedz
@janeeyrie: kiss jest ok, mam sentyment do 'I was made for loving you babe'. kapela porządna, wiadomo miejscami może trącić mychą - taka specyfika ;) jak to powiedział kiedyś ktoś w komentach na yt - "KISS is for simpletons" XD trochę się z tym nie zgadzam, pzdr
  • Odpowiedz
"KISS is for simpletons"

@Pai_Mei: No bo ich kawałki złożonością są na poziomie pantofelka. Wiele zespołów/muzyków popowych, do których słuchania nie przyznaje się absolutnie nikt, ma piosenki o niebo lepiej napisane i zaaranżowane.

KISS był (jest?) popularny chyba tylko ze względu na aspekt buntu, dziwny wygląd, no i przez to, że trafili w dobry moment.
  • Odpowiedz
@janeeyrie: jest też popularny, bo mieli wiele kozackich riffów które zapisały się gdzieś tam w historii rnr, dlatego nie mogę jednoznacznie stwierdzić, że KISS jest dla prostaków. do tego mam przyciemniony osąd bo prostota muzyki mi nie przeszkadza, ale czuję co czujesz. ten kicz to moim zdaniem w głównej mierze stroje i teksty. niby wykonawca musi się odróżniać od fana w tłumie, ale #!$%@?...takie stroje to tylko w usa mogły przejść
P.....i - @janeeyrie: jest też popularny, bo mieli wiele kozackich riffów które zapis...

źródło: comment_qLGv1M0h6v6EeD0dLz05hybJdpKRORig.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz