Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy było, ale wrzucam ciekawy materiał na temat Steam Machine do przesłuchania jak ktoś ma chwilę wolnego czasu i zna dobrze angielski.

Sam podszedłem do niego z dystansem obawiając się kolejnych żalów konsolowego peasanta ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale jednak argumentacja tego gościa jest bardzo trafna i w sumie zgadzam się z nim w 100%.

#steam #steammachine #pcmasterrace
-PPP- - Nie wiem czy było, ale wrzucam ciekawy materiał na temat Steam Machine do prz...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@raven4444: @kexus512: No dobra leniuchy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale w trzech zdaniach 16 minutowego materiału nie da się streścić.

Valve zapomniało kto jest targetem ich pomysłu. Targetem nie są entuzjaści i pasjonaci grania na pececie, bo oni swoje w------e maszynki już mają i pewnie z przyjemnością sami je składali z pojedynczych części. Targetem tutaj są właśnie konsolowcy. Konsolowcy, których głównym argumentem za konsolami jest to, że odpalają
  • Odpowiedz
@-PPP-: Problemów jest parę. AMD za chooya nie nadaje się do konsol, szczególnie na Linuksie. Już prędzej nadaje się Iris. I na Iris ruszy mu sporo gier.
  • Odpowiedz
@fervi: Co ty p--------z gościu? :D AMD nie nadaje się do konsol? Czy to dlatego wszystkie konsole najnowszej generacji mają w sobie układy graficzne AMD? xDDD

na Iris ruszy mu sporo gier.

Pewnie, ale kto kupując nowy sprzęt celuje w gry z max pierwszej dekady XXI wieku? Albo w niskie/średnie detale na tych nowszych?
  • Odpowiedz
@-PPP-:
Czy to dlatego układy graficzne AMD są zarówno w Playstation 4 jak i Xbox One?

I myślisz, że znalazły się tam dlatego, iż były najlepsze na rynku?

Iris taki zły nie
  • Odpowiedz
@-PPP-: Były najtańsze. Zobacz sobie jak działają karty AMD pod Linuksem, na którym bazuje Steam Machines. Powiem tak - potrafią być nawet 10 krotnie wolniejsze - bo tak.

Dzisiaj (ale to na Windowsie) byłem u kolegi, co kupił kartę graficzną AMDka do stacjonarki, ale słabo mu działa. Co z tego, że w benchmarkach ma 6 krotnie wyższe wyniki od laptopowej Nvidii 8400GS, a komputer powinien wymiatać.

AMD powinno zginąć śmiercią
  • Odpowiedz
Osobiście bym nie płakał

@fervi: Płakałbyś i to gorzko. A czemu to może sam kiedyś zrozumiesz, ja nie mam czasu na dyskusję z wypokowym ekspertem.

wydać kartę, znaleźć frajerów,
  • Odpowiedz
@fervi: Znalazłem kolejny powód, dla którego nie chce z tobą dyskutować.

nie siedzisz w tym, tylko czytasz portale plotkowe

G---o o mnie wiesz, a jednak nie przeszkadza ci to wypisywać takich bzdur.
  • Odpowiedz
@-PPP-: Czyli jesteś użytkownikiem Linuksa, używasz kart AMD i działają bez problemu? Bo ja o problemach mogę gadać minutami, jest ich naprawdę sporo.

Chyba tylko VIA ma gorsze sterowniki, ale nie mogę tego z całą stanowczością stwierdzić
  • Odpowiedz
@fervi: Linuxa używam tylko do pracy, byle coś skompilować i do widzenia, nie przepadam za tym systemem. Ty jednak używając go do gier jesteś po prostu głupi, bo nie do tego ten system służy. Krytykowanie AMD za błędy w sterownikach (podczas gdy Nvidia równolegle o--------a o wiele większe kaszany) to objaw krótkowzroczności. Zamiast krytykować lepiej kibicuj Valve, bo ma teraz okazję spopularyzować ten system wśród graczy i dzięki temu poprawić
  • Odpowiedz
@fervi: Jezu człowieku, napisałem przecież, że nie mam ochoty z tobą dyskutować. Po co mi się narzucasz?

Nawet zapomniałbym o tym i przeczytał oraz odniósł się do tego co napisałeś, ale ty już w pierwszym zdaniu przypominasz, że dyskusja z tobą nie ma sensu.

problem jest taki, że nie śledzisz żadnych benchmarków, żadnych testów itd.

G---o o mnie wiesz i nie dam ci się dłużej prowokować. Do widzenia.
-PPP- - @fervi: Jezu człowieku, napisałem przecież, że nie mam ochoty z tobą dyskutow...

źródło: comment_Z2Xk6g33FoPInJwKAsnKCTJZZPmV0LzZ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz