Wpis z mikrobloga

O gurwa jak gnije z wykopków. Od ładnych paru tygodni wykop zawalony syfem o imigrantach, gdzie w komentarzach wykopki bluzgają na islam i uchodźców, nawołują żeby do nich strzelać albo pałować, albo wyrażają radość gdy któryś się utopi, ale wystarczy, że dziennikarz GW to zauważy.
http://www.wykop.pl/link/2745395/dziennikarz-gazety-wyborczej-pluje-w-usa-na-polske-wrogie-nastawienie/
Konstanty Gebert, publicysta "Gazety Wyborczej", opublikował na łamach "New York Times" artykuł, w którym zarzuca Polakom "wrogie nastawienie" do uchodźców i "islamofobię".
Czyli stwierdza de facto obiektywny fakt to zaraz festiwal #!$%@?. "GW żydowska gazeta pluje na Polakuf", "Widać, że Żyd" itp. Oczywiście wszystko to po milion plusów.

A już wszystko przebił wykopek @zderki
"Jaka tam islamofobia?
Ja się islamu nie boję, najzwyczajniej w świecie jako człowiek wolny nie życzę sobie aby to bydło żyło w mojej okolicy. To nie fobia, to wyrażenie poglądu."
#bekazprawakow
  • 13
@utopjec: wolę tak niż swoje stanowisko opierać na zakłamanej prasie pokroju gw, czy telewizji pokazującej wybiórczo co się dzieje (im nie chodzi o pokazanie prawdy a jedynie o zaspokojenie potrzeb pewnych grup społecznych i manipulację odczuciami widza). Nie czytam pracy lewackiej, nie czytam prasy prawicowej (no chyba, że defence24.pl uzna się za prawicową) nie oglądam tvn. Nie mam też dzięki temu wypranego mózgu, wolę wierzyć relacjom ludzi nagrywanym komórkami, a nie
@zderki: Swoje opinie o muzułmanach opierasz na jakiś szerokich badaniach socjologicznych, czy filmikach z jutuba, ew sensacyjnych artykułów z blogów i tabloidów?
@utopjec: Artykuł odnosi się do Polaków bluzgających w internecie. Nie ma tu żadnej generalizacji. Zdecydowania większość aktywnych użytkowników polskiego internetu jest eufemistycznie mówiąc niezbyt pozytywnie nastawiona do uchodźców, co widać nawet gołym okiem chociażby na Wypoku
@zderki: no to super, nie przeszkadza ci, że manipulujesz w imieniu swoich przekonań, a jednocześnie uważasz się za bardziej obiektywnego od czytelnika GW, no cóż wypada życzyć miłego samopoczucia
@robertvu: na mieszkaniu w mieście gdzie w ostatnim czasie osiedliło się kilka tysięcy muzłumanów (w ciągu ostatniego roku). Obeserwacji środowiska, rozmowach z nauczycielami i dyrektorem szkoły do której chodzi córka, na rozmowach z sąsiadami. Wystarczy? Nie chcę tego dla mojej Ojczyzny (bo planuję kiedyś wrócić). Nie kręcę filmików komórką, ale zapewniam, że większość z tych nakręconych komórką pokazuje właśnie jak wygląda takie "getto".
@robertvu: jeśli chcesz to zapraszam na tydzień tutaj, wyniosłem się z miasta na wieś bo przestępczość i niebezpieczeństwo dostania zwykłego #!$%@? (za friko) znacznie wzrosło ale chętnie obwiozę cie wieczorami po mieście, wysadzę w pobliżu getta i sobie pospaceruj.
Dwa lata temu o 3 w nocy to sobie nad rzekę na spacery chodziłem, teraz bym się bał.
Nawet coroczna parada gejów się już nie odbyła :> (chyba, że geje zapomnieli, bo