Wpis z mikrobloga

@Waspin: Nie mam żadnego searchbara-pilnuje tego, mam też uncheky.
@mars83: Potrafi po jakimś czasie krzyknąć, że brakuje RAMu i wtedy zacina aplikacje.
@vajroos: Łączę mam całkiem niezłe, a problem nie jest chwilowy....
Trochę googlałem na ten temat próbowałem tego sposobu: http://www.technewstoday.com/25473-is-microsoft-windows-10-using-high-memoryram-heres-the-fix/ poolman pokazuje mi że chodzi o ConT niestety findstr nic takiego mi nie znajduje. :/
Ag3SbS3 - @Waspin: Nie mam żadnego searchbara-pilnuje tego, mam też uncheky. 
@mars8...

źródło: comment_tBXJ36DMSyhSbhSy4CmbH5jmk5lkSKgX.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Ag3SbS3: service host czyli svhost.exe proces podpiety pod cale drzewo procesow i uslug z windowsa, czyli apka systemowa. Mialem kiedys takiego zwala na windows 7 starter, w efekcie skasowalem startera i zainstalowalem windows 7 home premium problem ustapil. Generalnie ten proces jest w kazdej wersji windowsa i zawsze birze troche ramu ale tak max 500mb, pozniej sie resetuje. Szukalem w wielu poradnikach wszscy sadza ze to wirusy etc, ale tak
  • Odpowiedz
@Ag3SbS3: Dopoki nie zjada Ci wiecej jak 50% to sproboj wytrzymac rozbudowac kompa o ram, jezeli Ci to jednak bardzo przeszkadza albo zapycha ram do konca to radze cofke systemu o pare wiekszych aktualizacji, nawet do sprzed Service Pack, lub zmiane systemu /edycji windowsa.
  • Odpowiedz
@krzysiekdw: Niestety często zapycha RAM dość mocno, że uniemożliwia normalną pracę. Na szczęście mam backup sprzed miesiąca i sprzed aktualizacji do Windows 10 jak się nic nie uda to przywrócę któryś z nich. Mam tylko nadzieję, że nie będzie trzeba stawiać czystej instalacji :/
  • Odpowiedz
@Ag3SbS3: Kiepsko wiem. Myslalem ze to byla tylko niedorobka wersji startowej windowsa 7, ale czytalem ze ludzie tez to mieli na win7 professional. Ale ze w nowej 10 tak zjada ram, to znaczy ze to dalej windows 7 tylko z innym UI. Dla beki powiem ci, że na innym kompie mam viste, ktora od 7 lat ma viste i jedyne 2 blue screeny zrobilem na wlasne zyczenie. Ramu nigdy nie
  • Odpowiedz
@krzysiekdw: Mam też takiego już leciwego laptopa właśnie pod Vistą któremu ramu nie brakuje... a tutaj 8GB a 81% zapchane przez... no tak właściwie to nie wiem przez co ;-) Tak z czystej ciekawości wiesz może czy w Windows 10 jest jakaś opcja która go przywraca do wersji czystej? Tak jakbym świeżo co go zainstalował? Edit: ok już widzę, że ma :)
  • Odpowiedz
@Ag3SbS3: Niestety nie wiem, chcialem 10, ale moj windows 7 professional stwierdzil ze zaaktualizuje mi wadliwa wersje windows updater, wiec nie mam dostepu do aktualizacji do win10, na thinkpadzie za 6 kafli....
  • Odpowiedz