Aktywne Wpisy
xBURNx +168
Rzadko się tu udzielam ale jest nocna, proszę o wsparcie. Siostra jest w szpitalu po wypadku jako pasażer, przeżywam to niesamowicie. Jest w śpiączce, ma liczne zĺamania miednicy, uszkodzoną śledzione, wątrobę, i nerkę (╥﹏╥) po prostu czułem że muszę jej to napisać, najprawdopodobniej nie pamięta wypadku
źródło: temp_file7154077602868780692
Pobierz
Kagernak +35

Na razie mam taki quasi skrypt:
#!/bin/bashwhile [ 1 = 1 ]
do
if aktywne okno jest zmaksymalizowane(XD)
then
xfconf-query -c xfce4-panel -p /panels/panel-0/background-alpha -s 100
else
xfconf-query -c xfce4-panel -p /panels/panel-0/background-alpha -s 50
fi
done
Tutaj masz dodatek do cinnamona:
http://cinnamon-spices.linuxmint.com/extensions/view/29
Wykrywa zmaksymalizowane okna.
Pobierz, zajrzyj w kod, poszukaj co i jak, zaimplementuj w swoim skrypcie, profit.
#!/bin/bashwhile [ 1 ]
do
active_window_id=$(xprop -root | grep "_NET_ACTIVE_WINDOW(WINDOW)" | head -1 | awk
@Kryspin013: Teraz dawaj zmianę koloru :D
#!/bin/bashxfconf-query -n -c xfce4-panel -p /panels/panel-0/background-color -t int -t int -t int -t int -s 43210 -s 45210 -s 50010 -s 65535
gdzie 3 pierwsze to składowe koloru ale to nie działa :/
/panels/panel-0/background-color <>
Przez xfce4-settings-editor wszystko dobrze widać.
xfconf-query -c xfce4-panel -p /panels/panel-0/background-color -t uint -t uint -t uint -t uint -s 43210 -s 45210 -s 50010 -s 65535PS nie mam pojęcia tylko do czego służy ostatni parametr ale zawsze jest ustawiony na wartość maksymalną. Dlatego jako polecenie możesz śmiało przyjąć to samo z 3 parametrami tylko
xfconf-query -c@Kryspin013: Wołaj do tego @jkrsmkr a nie mnie :D
@jkrsmkr
Mam jeszcze pytanie. Łatwo będzie napisać w bashu coś co reaguje na sygnał maksymalizacji okna czy raczej ciężko? Chodzi oto żeby skrypt nie sprawdzał cały czas czy okno jest zmaksymalizowane tylko żeby to okno załączało skrypt. Pytam bo nie wiem czy się w to bawić...