Mam tabelkę, w której w jednej z kolumn zawartość muszę wyrównać do lewej strony do dolnej krawędzi. Zrobiłam to w ustawieniach strony, ale nic się nie wydarzyło XD więc ostatecznie po prostu przesunęłam w lewo automatycznie (więc tekst jest po lewej, ale - chyba - nie u dołu).
Czy zrobiłam coś źle, a może po prostu w tabelce tak się nie da?
I jeszcze jedno: chciałam użyć polecenia, które wrzuci tabelkę podzieloną na dwie strony na jedną stronę. Odznaczyłam więc opcję dzielenia (jak na zdjęciu), ale tabelka jak była na dwóch stronach, tak jest.
@Aerials: zaznacz kolumnę, potem PPM na zaznaczeniu i jest tam opcja Wyrównanie komórek. Co do dzielenia wierszy to u mnie też nie działa. Pozostaje ustawić się kursorem przed tabelą, u góry zakładka Wstawianie -> Podział strony
Panie i Panowie, mamy nowy rekord niskiego poziomu Wisły w Warszawie od czasów pomiarów. Według prognoz trend ten w najbliższych dniach się utrzyma i będą bite kolejne rekordy. #wisla #warszawa #susza #rzeki #bulwary
Czy zrobiłam coś źle, a może po prostu w tabelce tak się nie da?
I jeszcze jedno: chciałam użyć polecenia, które wrzuci tabelkę podzieloną na dwie strony na jedną stronę. Odznaczyłam więc opcję dzielenia (jak na zdjęciu), ale tabelka jak była na dwóch stronach, tak jest.
#word #microsoft #office
źródło: comment_HDpEsm8jcEY8r9EJvjQMebCBCsxeprT7.jpg
PobierzCo do dzielenia wierszy to u mnie też nie działa. Pozostaje ustawić się kursorem przed tabelą, u góry zakładka Wstawianie -> Podział strony