Wpis z mikrobloga

Rzućcie mirki jakimiś linkami w których znajdę jakieś przykłady / inspiracje wykończeń wnętrz ( panele podłogowe + ściany ), bo nie mam pomysłu jaki wariant wybrać i chętnie bym pooglądał jakieś galerie z gotowymi wnętrzami

Pokój który będę remontować ma ~4x2m, i ma jedno okno (wyłaz dachowy) przez które wpada stosunkowo mało światła. W pokoju spędzam tym większość część dnia ~12-14h (biuro). Myślałem o jasnych panelach (białych) + grafitowy kolor ścian ale nie wiem czy nie będzie to zbyt przytłaczające ( ͡° ͜ʖ ͡°))

Z drugiej strony, na suficie (pod kątem jest :D) jest coś w stylu hm białej boazerii? Więc jak pomaluję ściany na biało / jasno, to nie będzie kontrastu i wg mnie będzie się to zlewać...

#remontujzwykopem #remont #budownictwo #wnetrza #architektura
  • 2
@jestem_specjalista_od_spraw: ciemne sciany optycznie zmniejsza pomieszczenie - bedzie wygladac jak piwnica, zwlaszcza przy niedoborze swiatla dziennego.
Raczej na Twoim miejscu szedlbym w biale sciany i panele w odcieniu niebzyt ciemnego drewna. Kontrast mozna wyciagnac ciemniejszymi meblami i dodatkami (lampka, doniczka, ciemna grafika na plotnie lub obraz, mata przed biurkiem, fotel, drzwi). Biala boazeria bedzie pasowac do scian, jesli jest biala, a nie zzolknieta ;). Pewnie bedzie ja trzeba lekko odswiezyc -