Wpis z mikrobloga

W sumie te powiedzenie powinno brzmieć: “Nikt nie jadłby mięsa, gdyby musiał sam zabić lwa, żyrafę, zebrę, konia, psa, kota czy inne zwierzę, które nie jest specjalne upadlane i nikt w naszym regionie nie wmawiał nam od małego, że służy wyłącznie do jedzenia.”

Śmieszne są wykopki "HURR DURR CO TE WEGEZJEBY, SAM BYM U--------Ł GŁOWE KURZE, PATRZ JAKI ZE MNIE SAMIEC ALFA!!!".

Nic dziwnego skoro od dziecka wam wmawiano, że to nic złego i tak należy robić. To się nazywa indoktrynacja, muslimy też nie widzą nic złego w zabijaniu innowierców.

#bekazmiesiarzy #wegetarianizm końcówka wpisy dla #bekazwegetarian
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chapeaunoir: byłem w trakcie pisania, że zaraz będziesz miał "porównujesz życie człowieka do życia byle zwierzęcia!?" ale nawet mnie @shaun_the_sheep wyprzedził. Tego należało się spodziewać, argument utożsamiający człowieka jako coś zajebistego pojawiający się zawsze.
  • Odpowiedz
@chapeaunoir: No ale bez jaj,jak u nas pojawi się inforamcja że w całym województwie pojawi się 60 wilków to od razu trzeba ją zredukować do połowy?

Ekosystem jest zmieniony to fakt,ale są lepsze metody niż mordowanie symboli naszej fauny bo ryzyko ataku wzrosło o 0,005 %
  • Odpowiedz
@Nutaharion: @chapeaunoir: Zaczynacie mi wkładać w usta coś czego nie powiedziałem. Typowe xD
Jeśli nie widzicie różnicy między człowiekiem, który rozwinął się na tyle, że stworzył cywilizację i defacto panuje na całej planecie ( inb4 szczury i karaluchy też) a zwierzętami, gdzie najsprytniejsze potrafią jedynie użyć kamienia jako broni to jest mi was szkoda.

Jestem ciekaw jakie macie poglądy na temat kary śmierci i aborcji.
  • Odpowiedz
@Life_will_kill_ya: no nie, to zależy od wielu czynników. Tak samo nie podoba mi się gdy obecnie banda rolników wymusza odstrzał np. bobrów, mimo że nie jest to potrzebne (był ostatnio taki przypadek gdzie pod wpływem rolników wystrzelono bobry, mimo że to nie one były odpowiedzialne za zalanie upraw).

@shaun_the_sheep: ale co to zmienia? To, że zwierzęta są głupsze od ludzi oznacza, że można je pozbawić naturalnego cyklu rozwoju
  • Odpowiedz
@shaun_the_sheep: stopień rozwoju ma być kryterium czy można kogoś zabić czy nie? Już słyszałem o takich teoriach w przeszłości.

Kara śmierci dla bezwzględnych morderców, aborcja tak ale tylko w szczególnych przypadkach.
  • Odpowiedz
Jeśli nie widzicie różnicy między człowiekiem, który rozwinął się na tyle, że stworzył cywilizację i defacto panuje na całej planecie

@shaun_the_sheep: Dokładnie! Skoro natura wylosowała nas na jednostki mające świadomość na tyle rozbudowaną, że rozumiemy dobro i zło to może czas pokazać, że potrafimy patrzeć z szacunkiem także na inne zwierzęta? Czemu pomimo tego, że jesteśmy tak bardzo zajebiści opieramy się na pierwotnym instynkcie i chęci zabijania? Nie możemy wznieść
  • Odpowiedz
@Radeg90: drastycznie zmniejszyć populacje i udomowić (dosłownie). Z świnią akurat jest taki problem, że jest to zwierzę, które nie żyje obecnie w środowisku naturalnym, więc jedynym ratunkiem jest udomowienie ich jako pupili, tak jak robimy to z psami. Miłe i niegroźne pupile idealne do zabawy z dziećmi, szkoda tylko, że je tak upodlili przez co straciły na wizerunku.
  • Odpowiedz
@chapeaunoir: Gdyby faktycznie zakazać uboju, świnie stałyby się największym obciążeniem dla rolnika. W normalnych warunkach rolnik wydaje na żarcie dla świni po to by ją poćwiartować i sprzedać z zyskiem. Po zakazie świnia będzie generować jedynie koszty, dlatego wszyscy rolnicy natychmiast zaoferują oddanie świń i pewnie 0.005% świń trafi do tych co chcą mieć śmiesznego pieska a resztę albo nielegalnie ubiją, zatopią, spalą albo wywiozą gdzieś do lasu. Świnia w
  • Odpowiedz
@Radeg90:

do tych co chcą mieć śmiesznego pieska a resztę albo nielegalnie ubiją, zatopią, spalą albo wywiozą gdzieś do lasu. Świnia w lesie może pożyje z kilka miesięcy, zimą będzie cierpieć i zdechnie z głodu albo z zimna. Tego chcecie?

Po pierwsze: rozmawiamy o sytuacji obecnie wyłącznie teoretycznej.
A po drugie: nikt nie wyda zakazu hodowli świń z dnia na dzień. Ten proces będzie
  • Odpowiedz