Wpis z mikrobloga

Planuję wyjazd w Tatry. Czy macie jakiś godny polecenia przewodnik? Interesują mnie głównie ciekawe miejsca do odwiedzenia - po wycieczkach górskich, a więc nie tak bardzo męczące jak i bary/restauracje/jadłodajnie gdzie można zjeść smacznie i nie koniecznie super drogo. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#podroze #tatry
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lagito: Muzeum parku jest spoko, można pooglądać zwierzaki. Terma w bukowinie super sprawa troche kosztuje ale jeśli lubisz spędzać czas w wodzie to się nie zawiedziesz a wypoczniesz po marszu w górach. Zjazd wyciągiem krzesełkowym z Butorowego wierchu z panoramą na całe tatry. Co do dobrego i nie drogiego jedzenia polecam Grill pod skocznią. Świetna żarło i ceny jak na zakopane przystępne. Samą skocznie też możesz odwiedzić.
  • Odpowiedz
@lagito: może Jaszczurówka? cmentarze w Zakopanem, na Pęksowym Brzyzku i Nowy Cmentarz na Nowotarskiej - ciekawa lekcja historii i hoł dla pochowanych tam ratowników. Jedzenie - na skrzyżowaniu Zamoyskiego i Sabały jest taka mała knajpka, przy pizzerii Bosco ale nie wiem czy to też nazywa się Bosco czy jakoś inaczej, mają zestaw za 15 zł i jak go jadłem to był naprawdę godny - tak ilością jak i jakością. Jednak
  • Odpowiedz