Wpis z mikrobloga

Mirki co sadzicie o Renault Megane III ? Znajdę coś dobrego w cenie do 25tys? :) ma ktos ten #samochod ? Warto w to się pchać. Czytam fora od jakiegoś czasu i widzę dużo dobrych opinii w sumie.. #renault
#megane
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dawid110d: słyszę same dobre opinie :) ja nadal szukam bo jestem bardzo zdecydowany na M 3jkę
ile dałeś i jakie 'parametry'?
zazdroszczę dokonanego zakupu :) oby jak najwięcej kilometrów bez napraw:)
  • Odpowiedz
@gregmax: Dałem 25000zł, tak jak powiedziałem połowa 2010 roku. 110 koni, skrzynia "szóstka", 1.5 dci. No i właśnie przy tym silniku mieliśmy bardzo dużo obaw. Nie wiem czy wiesz ale mają one to do siebie, że mogą się w nich obrócić panewki na korowodzie. B--ń Panie Boże aby coś takiego się stało, bo wtedy to wydatek rzędu 2500zł... Najważniejsze to aby lać dobry olej i wymieniać zawczasu filtry oleju, to
  • Odpowiedz
@dawid110d: Wyposażenie coś więcej niż w samochodach poleasingowych? :)
Przyjemnej jazdy życzę :)

Ja nadal szukam ale wiem, że kiedyś znajdę. Mam nadzieję że przed zimą jeszcze..
  • Odpowiedz
Pytam z ciekawości, bo ja właśnie wczoraj dokonałem zakupy tego modelu. 2010 rok, mam nadzieję, że nie będzie to jakaś skarbonka bez dna

@dawid110d: jak się sprawuje meganka?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@broker: Auto mam do tej pory i w całej rodzinie nie było tak bezawaryjnego samochodu :) Naprawdę, jestem MEGA zadowolony. Tyle co wpakowałem w to auto to naprawdę wychodzą grosze. Teraz mnie czeka na wiosnę wymiana rozrządu, bo ostatni raz był właśnie wymieniany zaraz po zakupie.
Od ponad roku jeździ tylko głównie po mieście i tutaj niestety jest słabo, bo do pracy mam ledwo 6 km i samochód nie zdąży
  • Odpowiedz
@dawid110d: a jak się zbiera ten silnik? Nie jest głośny przy prędkościach rzędu 140 km/h? Ma grzanie przedniej szyby, klimatyzację automatyczną?

Zastanawiam się nad taką meganką, głównie do jazdy po mieście + 1 w tygodniu średnia trasa i chyba jednak wezmę diesla, bo benzyniaki potrafią palić po 9 litrów w mieście, a taki diesel spali może z 6 litrów ropy.
  • Odpowiedz
a jak się zbiera ten silnik? Nie jest głośny przy prędkościach rzędu 140 km/h?

@broker: To już musisz sam sprawdzić. Dla mnie może zbierać się w miarę ok jak na tak mały silnik, a dla Ciebie może to być lipa. Najlepiej idź do jakiegoś komisu i poproś o jazdę próbną.

Ma grzanie przedniej
  • Odpowiedz