Wpis z mikrobloga

@dreaper: przepłacać? to według was producenci nie powinni zarabiać? możesz sobie kupić jabłka i jechać wytłoczyć samemu wyjdzie ci taniej... a tak market musi zarobić i wydymać producenta tym razem z niemiec... poczytaj o tym jak to lidl brał miliardowe pożyczki na dumpingowanie cen w polsce
@teh_m: Ta bo lepiej kupować od #!$%@? pożal się boże polskich rolników. W zeszłym roku embargo, no ciężko, ale przynajmniej ceny pójdą w dół, rolnicy zarobią mniej, szkoda. Taki #!$%@?, ceny stoją w miejscu, nikt ich nie chce po pierwszym tygodniu akcji "jecjapka", a rolnicy płaczą, bo owoce się psują. No ciekawe #!$%@? czemu... W końcu się skończyło na tym, że państwo kupowało te jabłka, za publiczne pieniądze i wpychało je
@dreaper: ja wolę przepłacać za to, że wyprodukowane w Niemczech. Serio, jeżeli produkty wydają się identyczne to tak z 15% więcej jestem w stanie zapłacić jeżeli Polacy w tym swoich cwaniackich paluchów bez norm europejskich nie maczali. Bezpieczniej.
@siodemkaxx: Co mnie to obchodzi. Jeżeli producentowi albo sklepowi się nie opłaca sprzedawać po takich cenach niech nie sprzedaje. Mi osobiście nie przeszkadza jak market dyma niemieckiego producenta. To sprawa marketu i tego wytwórcy.
@gerbilos: #!$%@? sie znasz a sie wypowiadasz... my sprzedawalismy w zeszłym roku po cenach pokrywających ok 50% kosztów produkcji tak sprzedało 90% sadowników... ceny na chwile spadły a potem poszły w góre ale to nie nam płacono więcej tylko zarabiały markety, handlarze, baby na targowiskach itd... wszyscy sprzedawali im towar bo nie było co z nim zrobić... i nie państwo kupowało jabłka tylko unia zwraca obecnie ludziom pieniądze za oddanie jabłek