Wpis z mikrobloga

Mirki bo d--a boli! A będę jechać 5 x 80 km .. Dzień po dniu.. Wiem że wiocha ale chyba do mojego MTB wstawię takie coś na sprężynach... I tak ten mój MTB wygląda już w 80% jak trekingowy.. Będzie OK takie siodło???

http://allegro.pl/miekkie-siodelko-rowerowe-na-sprezynach-jet-selle-i5297276291.html

#rower #siodelko
l.....l - Mirki bo d--a boli! A będę jechać 5 x 80 km .. Dzień po dniu.. Wiem że wioc...

źródło: comment_nbObw4nzSOjnNXw5fBaMn50QK4UYndSV.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lxxxxxxl: Sprawdz sobie tyłek i kup odpowiednie siodełko do tego spodnie z wkładką. Nie jakieś miejskie legendy że im większe siodło tym wygodniej
Ryhol - @lxxxxxxl: Sprawdz sobie tyłek i kup odpowiednie siodełko do tego spodnie z w...
  • Odpowiedz
@lxxxxxxl: są domowe sposoby na zmierzenie dupska. W googlach na pewno znajdziesz. Nie dam konkretnych linków bo się tym specjalnie nie interesowałem ale jak poszukasz to znajdziesz.
  • Odpowiedz
@lxxxxxxl: taka kanapa jest dobra tylko jeśli jezdzisz w pozycji wyprostowanej. Przy geometrii Twojego roweru takie siodło nie będzie wygodne, a być może skończy się drętwieniem tyłka i ud. Przerabiałem, nie polecam. Przedmówcy już powiedzieli, co masz zrobić. Ją mogę dodać, że jak masz więcej hajsu, to wyszukaj najbliższy sklep z siodełkami Selle Royal, który robi pomiary wg systemu ID Match. Po pomiarze dostaniesz listę siodełek tej firmy, które będą
  • Odpowiedz
@lxxxxxxl: Na twoim miejscu nie kupowałbym miękkiego siodełka. Wręcz przeciwnie, kupiłbym twarde lub twarde z wkładkami żelowymi w miejscu kości. W miękkie siodło się wtopisz i będziesz cały obolały.
  • Odpowiedz