Dajcie pomysł na jakiś projekt do portfolio ( ͡°͜ʖ͡°) Coś nie za trudnego, ale na takim poziomie, że można się już tym pochwalić. Desktopowe lub mobilne. Raczej jakaś aplikacja (żeby można się było pochwalić) no i żeby zbyt dużych umiejętności graficznych nie wymagała. #programowanie #pytaniedoeksperta #pytanie #kiciochpyta #informatyka
@michak: marzy mi sie taka apka ze wybierasz ze pokazuje ci dziewczyny z okolicy, i ty sobie tam dajesz tak/nie , prosta taka , i zeby mozna np ustawic promien kilometrow z okolicy , dalo by się ?
@michak: jak masz troche czasu, walnij se prostą gierkę, platformówkę (np. w unity - od razu będziesz miał cross-platform) - fajny efekt, każdy może sobie potestować, ciekawe doświadczenie.
@anonimowy_anonim: o właśnie, zapomniałem napisać, że gry też odpadają, bo jestem za mało kreatywny (jak widać w ogóle po tym wpisie) na takie rzeczy. Kiedyś nawet uczyłem się DirectX, napisałem prosty framework, który miał wszystko co potrzeba do właśnie jakiejś prostej gierki, ale gdy przyszło do konkretów to zrezygnowałem z powodu braku pomysłów i umiejętności graficznych.
@michak: Jakiś sklep internetowy z wykorzystaniem Springa MVC, Hibernate, JSP, dodatkowo dodanie RESTa i JSONa. Obsługa ciasteczek, sesji, jakieś autoryzacje, transakcje, protokół http podstawy Spring security. Zalety projektu: - Wykorzystanie popularnego i łatwego do zastosowania wzorca projektowego - Szeroki zakres: od logiki biznesowej, poprzez pracę z bazą danych kończąc na web-developmencie. - Nauczysz się pracy z serwerami (np. Tomcat i Glassfish) - Praca z użyciem technologii aktualnie wykorzystywanych przez firmy. (Jak mniemam Twój projekt ma
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Coś nie za trudnego, ale na takim poziomie, że można się już tym pochwalić. Desktopowe lub mobilne. Raczej jakaś aplikacja (żeby można się było pochwalić) no i żeby zbyt dużych umiejętności graficznych nie wymagała.
#programowanie #pytaniedoeksperta #pytanie #kiciochpyta #informatyka
@anonimowy_anonim: bez znaczenia, jak będzie pomysł to wybiorę język
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Zalety projektu:
- Wykorzystanie popularnego i łatwego do zastosowania wzorca projektowego
- Szeroki zakres: od logiki biznesowej, poprzez pracę z bazą danych kończąc na web-developmencie.
- Nauczysz się pracy z serwerami (np. Tomcat i Glassfish)
- Praca z użyciem technologii aktualnie wykorzystywanych przez firmy. (Jak mniemam Twój projekt ma