Tytuł: Pożegnanie z Afryką Autor: Stephen Oppenheimer Gatunek: popularnonaukowa ★★★★★★★☆☆☆
Autor posiłkując się wiedzą i wynikami najnowszych badań z archeologii, genetyki, lingwistyki i innych dziedzin stara się otworzyć historię człowieka współczesnego i jego tytułowego wyjścia z Afryki i zasiedlenia całego świata
Czytało się całkiem fajnie, choć zdarzały się fragmenty gdzie się trochę gubiłem (szczególnie te opisujące wszystkie te linie genetyczne potomków "Adama i Ewy"). Niemniej jak ktoś lubi taką tematykę, albo chciałby się doedukować to można śmiało sięgnąć po powyższą pozycję
@robertvu: jak zobaczyłem, że Oppenheimer żegna się z Afryką, to myślałem że to jakaś książka o przeprowadzeniu tam zmasowanego ataku nuklearnego ( ͡º͜ʖ͡º). Tylko imię się nie zgadza '_'.
Jak nie podoba się zbiórka na Julię to tutaj macie na młodego chłopaka, który w wieku 13 lat został mocno oszpecony przez rozlany olej z gównobudy Janusza biznesu. Narzekacie, że facetom nikt nie pomaga to proszę bardzo
Tytuł: Pożegnanie z Afryką
Autor: Stephen Oppenheimer
Gatunek: popularnonaukowa
★★★★★★★☆☆☆
Autor posiłkując się wiedzą i wynikami najnowszych badań z archeologii, genetyki, lingwistyki i innych dziedzin stara się otworzyć historię człowieka współczesnego i jego tytułowego wyjścia z Afryki i zasiedlenia całego świata
Czytało się całkiem fajnie, choć zdarzały się fragmenty gdzie się trochę gubiłem (szczególnie te opisujące wszystkie te linie genetyczne potomków "Adama i Ewy"). Niemniej jak ktoś lubi taką tematykę, albo chciałby się doedukować to można śmiało sięgnąć po powyższą pozycję
#bookmeter
@robertvu Prawdopodobnie poprzednicy zrobili błąd, masz okazje go poprawić.
Podpowiedź (teoretycznie zawiera poprawione błędy poprzedników):
7194 - 1 = 7193