Wpis z mikrobloga

Mirki z #webdev zacząłem robić własną stronę "wizytówkę", aby mieć co pokazać potencjalnemu przyszłemu pracodawcy. Nie ma tam jeszcze żadnej treści, ponieważ chciałem opanować całą stronę od bardziej technicznego punktu. Powiedzcie mi co mógłbym tu jeszcze zmienić, co dodać a co usunąć. Link: http://greim.net63.net/

PS Nie tam portfolio bo jeszcze nic nie zrobiłem żeby je tam dodać.
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Greim: ogladalem teraz na tel. po pierwsze daj ciemne tło pod obrazek gdzie masz białe napisy bo nic nie widac do zaladowania. Po drugie popraw odstepy, po trzecie zoptymalizuj grafiki.
  • Odpowiedz
@Greim: teraz na tablecie.
zrabales gdzies cos bo sie rozjezdza, mozna scrollowac na boki i ewidentnie nie powinno tak byc. ten brak odstepow po bokach w hederze to tez jakas lipa. no i nie dziala menu.
  • Odpowiedz
akurat Tobie sprawdziłem na fizycznych urządzeniach (jechałem MPK i mi się nudziło :P). Ale jest takie narzędzie w chrome, jak odpalisz dev tools to naciśnij ikonkę telefonu.
  • Odpowiedz
@Greim: to tak:
* poprawiłbym navbar i grafikę w tle. Grafikę przyciemniłbym jeszcze bardziej, w navbarze usunął tło. Imię i nazwisko dać na lewo jak jest (swoją drogą tutaj też można popracować nad czymś lepszym bo póki co jest biednie) a resztę nawigacji na prawo. Tak jak jest teraz jest strasznie pusto.
* główny slogan - za małe odstępy po prawej i lewej. Zwiększ padding. Dodatkowo zwiększ odstęp między tym h1 a lead. No i button daj niżej. Swoją drogą to po co dałeś button wewnątrz p? Easing też jest jakiś dziwny, nie jest płynny.
* O MNIE - oczywiście zwiększyć padding z góry i na dole. Tak w ogóle to możesz dla każdej sekcji, w której masz jakiś nagłówek początkowy dać taki sam padding żeby było spójnie.
* boxy poniżej są w porządku, ale tak jak przy reszcie - za mały odstęp od poprzednich elementów. Za bardzo to wszystko ściśnięte.
* usługi i umiejętności - ikonki do wywalenia - korzystaj z fontawesome lub
  • Odpowiedz