Aktywne Wpisy

Czy dziwnym pomysłem jest założenie Tindera żeby znaleźć kogoś WYŁĄCZNIE do przytulania?
Nic seksualnego, nie jestem takim typem osoby. Aktualnie nie chce budować relacji związkowych, chce tylko się przytulać np. oglądając film. Czy Waszym zdaniem to jest dziwny lub niebezpieczny pomysł? Jak zabezpieczyć się przed creepami?
#tinder #randkujzwykopem
Nic seksualnego, nie jestem takim typem osoby. Aktualnie nie chce budować relacji związkowych, chce tylko się przytulać np. oglądając film. Czy Waszym zdaniem to jest dziwny lub niebezpieczny pomysł? Jak zabezpieczyć się przed creepami?
#tinder #randkujzwykopem

czerwonykomuch +697
Daily reminder:
Polska jest JEDYNYM KRAJEM UE, który nie zrównał wieku emerytalnego lub nie planuje jego zrównania w nadchodzących latach.
Dziś dodaję ten post po raz ósmy. To ważna liczba, bowiem 8 to także liczba lat różnicy między długością życia kobiet i mężczyzn. Oczywiście na niekorzyść mężczyzn. To jeden z najgorszych wyników w UE.
Będę
Polska jest JEDYNYM KRAJEM UE, który nie zrównał wieku emerytalnego lub nie planuje jego zrównania w nadchodzących latach.
Dziś dodaję ten post po raz ósmy. To ważna liczba, bowiem 8 to także liczba lat różnicy między długością życia kobiet i mężczyzn. Oczywiście na niekorzyść mężczyzn. To jeden z najgorszych wyników w UE.
Będę

Może wołam informatyków niepotrzebnie, ale mam problem z routerem. Mianowicie router co chwile rozłącza połączenie i nie daje się połaczyć spowrotem do momentu restartu routera. Nie jest to mój prywatny router. Próbuję pomóc znajomym i według mnie trzeba po prostu kupić nowy, ale może ktoś coś poradzi i jakoś rozwiążemy problem.
Model pacjenta to Belkin f5d7230-4. Dobry czy zły nie wnikam. Przez cały czas był podłączony pod modem od kablówki, a później przesyłał dalej internet kablem do stacjonarnego komputera. Raz na jakiś czas był używany do WiFi.
Ostatnimi czasy znajomi bardzo się unowocześnili i każdy ma smartfona a od niedawna telewizor z WiFi i tutaj pojawia się problem, bo nie można swobodnie używać w domu internetu co przy smartfonach nie było takim problemem bo mają pakiety a nie przeglądają youtuba więc nie ma obawy o zużycie transferu, ale telewizor z WiFi nie ma swojej pełnej funkcjonalności.
Od zawsze kiedy u nich bywam bywały problemy z internetem. Często nie można się połączyć z routerem i żeby to zrobić trzeba go zresetować tzn. wyjąć kabel z pradu i podłączyć ponownie. Po tym zabiegu można się normalnie podłączyć pod sieć WiFi. Połączenie działa, jednak po jakimś czasie tzn. raz 5 minut, raz 30 minut, raz godzinę połączenie z routerem niby jest, ale nie ma internetu, lub połączenie jest zrywane. Dodam, że komputer podłączony kablem cały czas ma internet. Po zerwaniu połączenia nie da się połączyć ponownie. Wyskakuje błąd za każdą próbą. jedyną opcją jest reset routera i wtedy można się normalnie połączyć, jednak sytuacja się powtarza.
Wszystkie urządzenia podłączające się pod router nie mają żadnych problemów w innych miejscach więc winę po stronie urządzeń podłączających się wykluczam. Wina lezy na pewno po stronie routera. Pytanie brzmi w czym leży problem? Dajemy temu routerowi ostatnią szansę i jeśli przez dwa dni nie da się go naprawić i ustawić tak, że nie będzie przerywał i nie pozwalał na ponowne połączenie, to ląduje na śmietniku a w jego miejsce przychodzi nowy router. Próbowałem już kiedyś zmieniać kanały na których działa router jednak bez skutku. Pomogło na dwa dni a później problem powrócił.
Tutaj też mam do Was prośbę o polecenie jakiegoś routera do 100zł-120zł, który będzie używany w domu do błahostek takich jak oglądanie TV z internetu, normalnie przeglądanie internetu na smartfonach. Żadne serwery nie będą zakładane, także sprzęt najwyższej klasy nie jest potrzebny. Internet z kablówki to 15Mb/s
Jesteście w stanie coś pradzić sprawie ustawienia routera/ kupna nowego?
najpierw wyrzuć hasło i zobacz czy coś się zmieniło
@MaddoxX1911: Jutro będę u nich to sprawdzę i poinformuję :)