Wpis z mikrobloga

Wykopki proponują rozwiązać problem imigrantów z Afryki we Włoszech (Włochy chcą pomocy UE w tym temacie) strzelaniem do łodzi uchodźców na wodach terytorialnych, bo inaczej "zaleją cały kontynent" i przez dążenia "lewaków" będziemy ich musieli utrzymywać.

Nie ma to jak racjonalne propozycje rozwiązywania współczesnych problemów. Może nawet sami pojadą strzelać do kobiet i dzieci na tych łodziach. Kto wie...

#4konserwy
  • 29
@Kovacs: Nie no, najlepiej w XXI wieku wyeliminować problem strzelając do ludzi z lądu, którzy po morderczej przeprawie przypłynęli do obcego kraju na łodziach/tratwach. To jest postawa współczesnego człowieka.
@Kovacs: No tak hurrr ISIS złe, strzelać do nich bo strzelają do chrześcijan durrr. Ale jak trzeba okazać realną pomoc, tym "chrześcijanom" to już nie Polacy tylko niech jadą do UK, Francji, Niemiec i tak ich tam jest dużo c'nie?
Nie trzeba

@Qfarcowy: no no, wiem, że nie trzeba. Do póki problemy da się rozwiązać komentarzem w internecie (hurr źli islamiści palą chrześcijan durrr) to jest wszystko cacy. Jak się ponosi konsekwencje, np. w postaci napływu tych chrześcijańskich emigrantów to już jest problem c'nie?
To jest postawa współczesnego człowieka.

@cyberpunx: a jak chcesz jechac np. do USA i nie masz wizy, to uwazasz, ze co zrobia? Odeślą do domu, na koszt Polski. Ale to jest w porzadku, nie?
Czego się pchają na tratwach skoro nie mają wymaganych dokumentów?
Czego się pchają na tratwach skoro nie mają wymaganych dokumentów?

@edgar_k: Mam nadzieję, że na tym poziomie empatii, życie kiedyś zweryfikuje twoje twierdzenia. Dla przykładu bardzo hipotetycznego, wybucha wojna, Polska kapituluje (tak wiem, że NATO itd., ale różnie bywa prawda?), ty jako najdzielniejszy Wykopek idziesz, rzecz jasna do partyzancki do lasku walczyć z wrogiem, ale rodzina postanawia wyjechać do UK bo wojna tutaj, a tam praca i w ogóle. Tam na