Wpis z mikrobloga

@biczplis: Warto wziąć pod uwagę, że to będzie dla 21 osób. :) Więc tak jakby 4kg mięsiwa to troszku sporo... Myślę, że przystanę na 150g. Tym bardziej, że nie do końca wiadomo, czy wszyscy będą. :P
  • Odpowiedz
@GrabkaMan: W restauracjach gdzie możemy zjeśc wielkie, porządne, sycące burgery używają 200 g. Zależy do czego potrzebujesz i na jaką to okazje. Te 200 to takie, że nie możesz się po nich ruszać ( ͡º ͜ʖ͡º) Jak robisz jakieś spotkanie dla znajomych i chcesz ich zrobić aż 21 to że 100-150 będzie w sam raz.
  • Odpowiedz
@GrabkaMan: Gdzieś kiedyś czytałem że optymalnie jest 180 g, poszukaj foremek do burgerów coś takiego jest, ew jak będziesz robił to kulka i rozgniatasz, ale i tak mi sie wydaje ze te foremki sa lepsze.
  • Odpowiedz
@GrabkaMan: 200g to hambuks, którym się najadasz o ile bułka i dodatki są stosowne. 150g to taki, który potrzebuje frytek i colesława żeby się najeść, poniżej to pedaliada.
  • Odpowiedz