Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #komputery #farcry3 #problemypierwszegoswiata #pytanie
Hej Mireczki.

Cos sie #!$%@? z moim komputerkiem i nie do konca wiem co.
Wiem tylko, ze dzis nowe sterowniki nvidii wskoczyly, aczkolwiek ich bym nie obwinial.
Wlaczam sobie dzis fc3, normalnie komputer stal sobie cichutko nawet po 2 godzinach grania, a dzis.. wiertarka. Co sie moglo stac? Na screenie po lewej dzisiejsze temperatury, po prawej sprzed jakiegos 1.5 miesiaca;/
Pobierz l.....w - #pcmasterrace #komputery #farcry3 #problemypierwszegoswiata #pytanie
Hej M...
źródło: comment_8AoGRcz19WxTLqmUD5xJKyOuwxWBFWrl.jpg
  • 31
@lupaczkokosow: Te po prawej były mierzone w spoczynku. Musiałbyś mieć wodne chłodzenie żeby i7 w grach miało 30C a karta 40. Mój GTX 970 Gigabyte G1 ma średnio 60 stopni podczas gry, a i5 4690k na 4,4GHz jakieś 50-60.
Te 80C na karcie jak na 970 to bardzo dużo zwłaszcza przy dużych obrotach wentylatora, sprawdź czy jakiegoś syfu na kompie nie masz.
@lupaczkokosow: żeby iskra nie poszła, jak radiator gorący => jest ok, jak zimny => kombinujemy
jak @Kazak77: powiedział ten po lewej nawet jeśli nie jest w obciążeniu, to widać po napięciu że proc po prawej był w trybie oszczędzania energii
@Tank1991:
jest szansa, ze pomiar zrobilem bezposrednio po wylaczeniu gry. Chociaz jak patrze na wartosci max (56C) to jestem sklonny trzymac sie wersji testowania podczas gry. Co by nie bylo nawet jesli, to i tak sa to temperatury nizsze niz jest teraz po 20 minutach chlodzenia;/ (post powyzej)
@Lanc: z wodą na c2d wykręconym na maksa miałem 40, w spoczynku 23-25 :)

@lupaczkokosow:
a czym mierzysz też kwestia, pomiar zależy też od programu polecam coretemp (byle by nie 1.0)
Sprawdzałeś radiator? Bez tego dalej nie pokombinujemy
@Tank1991: nie porównuj c2d z i7 ;) Już pomijam fakt, że skoro miałeś w idle 23* to woda musiała mieć max 23* tak więc temp jak rozumiem z okresu zimowego :)
@lupaczkokosow: więc wygląda na to że wszystko jest ok, osobiście wyłączył bym kompa i ostudził a potem zobaczyl jakie są temperatury po wlaczeniu. A jak chcesz jeszcze się pobawić dziś w diagnozę to można wygrzać cpu programem orthos prime (jest chyba na 2 wątki nie wiem czy można odpalić go 2x i zmienić koligację ).
@lupaczkokosow: możesz dać jedną 120stke na wyciąg, byle nie nad radiatorem. Sens jest bo widać że temperatury w obudowie rosną.
A co z tym wygrzewem? (dla mnie takie zagadki to jak medycyna dla housa( ))
@myfriend: ale On tu ma problemy w spoczynku :(