Wpis z mikrobloga

Ostatnie metry
Chciałbym Was powiadomić, że prace nad nową wersją Wykopu dobiegają końca. Mam nadzieję, że uda nam się zaprezentować ją Wam po weekendzie, jednak do tego czasu mogą pojawić się pewne problemy i przerwy w działaniu serwisu. Jedna z większych i tych bardziej zaplanowanych przerw nastąpi w nocy z 23 na 24 listopada.

Jako, że w październiku odwiedziło nas ponad 500 tys. unikalnych użytkowników, dokonujących ponad 5 mln odsłon (wg badania GemiusTraffic) , zdecydowaliśmy się na wprowadzenie reklam. Przystąpiliśmy do sieci reklamowej Ad.net, zamierzamy też umieścić na Wykopie reklamy Google AdSense. Nie pojawią się natomiast żadne formy inwazyjne, wyskakujące i przesłaniające treść, więc programy blokujące wyświetlanie reklam nie powinny być Wam potrzebne. Jeśli jednak z nich korzystacie to i tak Was pozdrawiamy!
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jestem za wprowadzeniem reklam Adsense. Nikomu nie przeszkodzi mały bannerek, a jak każdy by kliknął to i dla wykopu lepiej :)
  • Odpowiedz
To było nieuniknione i trzeba się było reklam prędzej czy później spodziewać (zresztą już za czasów p_ch były pierwsze próby z reklamami z tego co pamiętam). Nie przesadźcie tylko z ilością (zwłaszcza tych z Ad.net), a będzie dobrze.
  • Odpowiedz
W takim razie proponuję rozszerzyć działanie czarnych list o reklamy ;] Jak nie lubisz jakiś firm to blokujesz reklamy od nich.
  • Odpowiedz
Nie mam nic do reklam, każdy musi jakoś zarabiać. Tylko trzymajcie się postanowienia, że reklamy będą bezinwazyjne. Jak napisał Tharkang, jeżeli pojawią się reklamy na całą stronę z "uciekającą ikoną X", to może być mniej kolorowo.

Btw. Tak się przyzwyczaiłem do ad block'a, że jak wszedłem na neta z innego komputera, to paru stron nie poznałem, bo tyle reklam było. :P
  • Odpowiedz
Panowie admini, wielkie uznanie dla was za postawe! az zrobie wyjatek i dodam was do listy wyjatkow ABP , jezeli reklamy pozostana nieinwazyjne (a za "dzwiekowe" to bym juz wogole rece ucinac kazal ;) ) to moge je sobie ogladac, zarabiajcie sobie i powodzenia!
  • Odpowiedz
Hmm nowa wersja na pierwszy rzut oka chaotyczna, nie podobają mi się zmienione przyciski "dodaj", poprzednie były ładniejsze, zbędne są podkreślenia pod tytułami linków
  • Odpowiedz
Projekt graficzny jak dla mnie to totalna klapa... Co do pozostałej funkcjonalności to na pierwszy rzut oka nie wiele się zmieniło. Panowie, popracujcie jeszcze nad grafiką...
  • Odpowiedz
Podpisują się pod apelem o ponowne przemyślenie szaty graficznej. Całość robi wrażenie czegoś rozsypującego się totalnie.
  • Odpowiedz
Funkcjonalność jest ok, ale popieram zdanie ze wytłuszczenia są za duże...I po co te miniaturki filmów i zdjec? Nie będzie juz tego zaskoczenia i zastanawiania co kryje sie za opisem wykopu.
  • Odpowiedz