Wpis z mikrobloga

Mireczki, potrzebuje pomocy z #windows Złapałem jakies cholerstwo pokroju coinminera (konkretnie Claymore CryptoNote CPU Miner v3.4 Beta ). Pojawia się proces svhost, który zżera 100% CPU. Próbowałem korzystac z anti-malware, niby widzi to gunwo, niby usuwa, ale praktycznie nie ma różnicy. Dalej to cholerstwo mi żre proca. Jakieś pomysły?
  • 10
  • Odpowiedz
@nerkin:
No powinien być tam gdzieś wpis, który uruchamia ten proces svhost, a jeśli nie będzie go tam nigdzie pod taką nazwą, to sprawdź z jakim programem jest powiązany – w systemowym Menedżerze Zadań albo jego lepszym odpowiedniku, Procexp.
  • Odpowiedz
@exti: I tu ciekawostka - widze ten proces, ale on nie jest z niczym powiązany. Cały czas lokalizuje to w katalogu Temp, z którego niby da się usunąć, ale on się tam potem respi:(
  • Odpowiedz
@exti: @wytrzzeszcz: @masterhak2: Problem rozwiązany. Combofix nie pomógł, milion innych podobnych programów też nie. Naprawdę długo grzebiąć w Procexpie znalazłem informację o stronie cryptomonero, potem google pokazało kumplowi który mi pomagał, że to świństwo podaje się za jeden z plików Origin, w appdata. Masakra... Ale usunąłem i jest git.
  • Odpowiedz